Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Idén is kedvezménnyel utazhatnak a törökbecsei középiskolások

2021.10.27
18:44
Forrás
Pannon RTV
A település diákjai legközelebb Óbecsén, vagy Nagybecskereken folytathatják középiskolai tanulmányaikat magyar nyelven.

A 2021/22-es tanévre vonatkozóan negyven középiskolás lakhatását, valamint 230 utaztatását támogatják.

Abban az esetben, ha a családban két középiskolás gyermek van, függetlenül attól, hogy utazó, vagy diákotthon bentlakója, az önkormányzat a havi buszbérlet, valamint az intézmény szolgáltatásának 45%-át téríti meg.

Ha a családból egy gyermek jár középiskolába, akkor az önkormányzat a költségek 25%- át fizeti, azonban abban az esetben ha a tanintézmény székhelye 60 km-nél távolabb van, a havi buszbérlet árának a 45%- át törlesztik.

A vonattal utazó , valamint a fejlődési rendellenességgel küzdő diákok ingyen utazhatnak.

A támogatás az önkormányzat, valamint a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási- és Nemzeti kisebbségi Titkárságnak köszönhetően valósul meg. Az illetékes titkárság 2 385 000 dinárt, míg Törökbecse önkormányzata több mint tíz millió dinárt különített el erre a célra.

Törökbecse
diák
utazás
támogatás

Most

14:40, Frissítve: 14:46

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű