Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Idén már négy pár mondta ki a boldogító igent Szabadkán

2020-01-14
15:24
2020-01-14
19:18
Forrás
Pannon RTV
2019-ben mintegy százzal kevesebb polgári házasságot kötöttek Szabadkán, mint 2018-ban. Tavaly 597 házasságkötés volt a városban.

Az esketés a hivatalos nyelveken, magyarul, szerbül és horvátul zajlanak, szükség esetén hivatalos tolmácsot is alkalmaznak. A frigyre lépők életkora évről-évre növekszik. 2019-ben a férfiak átlagosan 35, míg a nők 32 éves átlagéletkorral döntöttek a házasság mellett. A karikagyűrűk már nem csak hétvégén kerülnek az ujjakra. Egyre népszerűbb ugyanis, hogy szerdán köttetik a frigy. Kobrehel Aranyka, szabadkai anyakönyvvezető-helyettestől megtudtuk, hogy a 2020-as esztendőben már négyszer mondták ki a boldogító igent, és időpontfoglalások is érkeztek a hivatalba.

Kobrehel Aranyka, anyakönyvvezető-helyettes, Anyakönyvi Hivatal, Szabadka: Január negyedikén már megtörtént az első esküvő. Négy esküvő volt eddig a hétvégén. Most ezen a hétvégén épp nem volt egy sem, de holnap már lesz két esküvő. Erre az évre körülbelül 180 bejegyzésünk van, akik szeretnének házasodni, akik már bejelentkeztek nálunk a házasságkötéshez. Persze ez minden nap változik. Van nap, amikor 10 esküvőt is bejelentenek, úgyhogy ez minden nap változik percről-percre.

 

Szabadka
házasság
Kobrehel Aranyka
Anyakönyvi Hivatal

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.