Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Idén már négy pár mondta ki a boldogító igent Szabadkán

2020-01-14
15:24
2020-02-10
17:13
Forrás
Pannon RTV
2019-ben mintegy százzal kevesebb polgári házasságot kötöttek Szabadkán, mint 2018-ban. Tavaly 597 házasságkötés volt a városban.

Az esketés a hivatalos nyelveken, magyarul, szerbül és horvátul zajlanak, szükség esetén hivatalos tolmácsot is alkalmaznak. A frigyre lépők életkora évről-évre növekszik. 2019-ben a férfiak átlagosan 35, míg a nők 32 éves átlagéletkorral döntöttek a házasság mellett. A karikagyűrűk már nem csak hétvégén kerülnek az ujjakra. Egyre népszerűbb ugyanis, hogy szerdán köttetik a frigy. Kobrehel Aranyka, szabadkai anyakönyvvezető-helyettestől megtudtuk, hogy a 2020-as esztendőben már négyszer mondták ki a boldogító igent, és időpontfoglalások is érkeztek a hivatalba.

Kobrehel Aranyka, anyakönyvvezető-helyettes, Anyakönyvi Hivatal, Szabadka: Január negyedikén már megtörtént az első esküvő. Négy esküvő volt eddig a hétvégén. Most ezen a hétvégén épp nem volt egy sem, de holnap már lesz két esküvő. Erre az évre körülbelül 180 bejegyzésünk van, akik szeretnének házasodni, akik már bejelentkeztek nálunk a házasságkötéshez. Persze ez minden nap változik. Van nap, amikor 10 esküvőt is bejelentenek, úgyhogy ez minden nap változik percről-percre.

 

házasság
Kobrehel Aranyka
Anyakönyvi Hivatal
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06

Thaci Hágában

Ma jelenik meg a hágai különleges ügyészség előtt Hashim Thaci koszovói elnök.
08:12

Meghalt Kelly Preston

57 éves korában elhunyt Kelly Preston amerikai színésznő, John Travolta felesége - közölte szóvivője a People magazinnal.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.