Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Idén is megrongálták a csantavéri adventi koszorút

2020.12.03
15:08
2020.12.03
16:38
Forrás
Pannon RTV
A gyertyákat lopták el róla megint.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ismét megrongálták az alig egy hete felállított adventi koszorút Csantavéren. Az ismeretlen tettesek mind a négy gyertyát eltulajdonították. Az eset nem egyedi, hisz tavaly is ellopták a gyertyákat. Mint minden évben, idén is a csantavéri helyi közösség és a lakosok közösen állították fel a templom előtti parkban a fénykoszorút. Advent következő heteiben a templomból kihozott gyertya lángja ég majd.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Vasárnap a nagymise előtt állították fel az óriási ádventi koszorút Csantavér központjában. Nem sokáig volt azonban ép. Kedd reggelre ellopták róla a gyertyákat. Az ünnepi koszorú felállítása már hagyománynak számít a faluban, ahogyan sajnos az is, hogy ismeretlenek megrongálják. A helyi lakosok értetlenül állnak az eset előtt. Domonkos Lívia, nyugdíjas, Csantavér: „Ennek az adventi koszorúnak eszmei értéke van. Nem tudom felfogni, hogy kinek az érdekében állt az, hogy ezt megrongálja.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

András Gyuricsin Attila, a csantavéri helyi közösség tanácselnöke sértésként tekint az esetre, de szerinte ennek ellenére a falu továbbra is lelkesen készül az ünnepekre. „Továbbra is kitartóan meg kell tenni, örülünk egymásnak, barátkozunk, és bízunk benne, hogy azok is mellénk állnak, akik máshogy álltak ehhez a szent ünnephez.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az adventi koszorú megmaradt része a templom előtt várja a csantavérieket. Karácsonyig a templomból kihozott gyertyát gyújtják meg.

Csantavér
adventi koszorú
gyertya
gyertyalopás
lopás
András Gyuricsin Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű