Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Idén is megrongálták a csantavéri adventi koszorút

2020-12-03
15:08
2020-12-03
16:38
Forrás
Pannon RTV
A gyertyákat lopták el róla megint.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ismét megrongálták az alig egy hete felállított adventi koszorút Csantavéren. Az ismeretlen tettesek mind a négy gyertyát eltulajdonították. Az eset nem egyedi, hisz tavaly is ellopták a gyertyákat. Mint minden évben, idén is a csantavéri helyi közösség és a lakosok közösen állították fel a templom előtti parkban a fénykoszorút. Advent következő heteiben a templomból kihozott gyertya lángja ég majd.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Vasárnap a nagymise előtt állították fel az óriási ádventi koszorút Csantavér központjában. Nem sokáig volt azonban ép. Kedd reggelre ellopták róla a gyertyákat. Az ünnepi koszorú felállítása már hagyománynak számít a faluban, ahogyan sajnos az is, hogy ismeretlenek megrongálják. A helyi lakosok értetlenül állnak az eset előtt. Domonkos Lívia, nyugdíjas, Csantavér: „Ennek az adventi koszorúnak eszmei értéke van. Nem tudom felfogni, hogy kinek az érdekében állt az, hogy ezt megrongálja.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

András Gyuricsin Attila, a csantavéri helyi közösség tanácselnöke sértésként tekint az esetre, de szerinte ennek ellenére a falu továbbra is lelkesen készül az ünnepekre. „Továbbra is kitartóan meg kell tenni, örülünk egymásnak, barátkozunk, és bízunk benne, hogy azok is mellénk állnak, akik máshogy álltak ehhez a szent ünnephez.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az adventi koszorú megmaradt része a templom előtt várja a csantavérieket. Karácsonyig a templomból kihozott gyertyát gyújtják meg.

Csantavér
adventi koszorú
gyertya
gyertyalopás
lopás
András Gyuricsin Attila

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű