Ugrás a tartalomra

Idén nem lesz magyar tagozat Udvarnokon

2012-09-11
09:14
Megszűnt a magyar oktatás a begaszentgyörgyi községhez tartozó Udvarnokon
Megszűnt a magyar oktatás a begaszentgyörgyi községhez tartozó Udvarnokon. A magyar osztatlan tagozatra ugyanis nem irattak be elsőst. A két jelentkező végül szerb osztályba került. A tanítónő a szomszédos tordai iskolában kapott munkát. Az Oktatási Minisztérium bánáti tanfelügyelője, Staniša Banjanin azt ígéri, akár egyetlen tanuló miatt is nyílhat magyar osztály a faluban, amennyiben a következő években lesz igény a magyar tannyelvű oktatásra.  (Magyar Szó)
oktatás
Szlovákia
Udvarnok

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.