Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Idén nem lesznek nagyobb újítások a törökbecsei játszótereken

2021.06.09
19:24
2021.06.09
19:30
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén 14 játszótér van, közülük 11 javításra szorul.

A közterületek karbantartásáról több éve a helyi közösség gondoskodik, azonban december 31-én lejárt a 10 évre szóló helyi járulék megfizettetésére vonatkozó határozat, így a festés és kisebb javítások - mint a hintaülőkék cseréje, a csúszdák javítása -  mellett a kicsik közkedvelt helyeinek teljes felújítására nem kerülhet sor. Az illetékesek arra kérik a helyieket, hogy óvják, vigyázzák a közjavakat, hiszen Törökbecse helyi közössége idén a nehéz anyagi helyzetből kifolyólag nem biztos, hogy új játékszereket biztosíthat. Erre a célra idén mindössze hetvenezer dináros keretösszeget tudtak előirányozni.

Törökbecse
játszótér

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.