Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

Idén sem lesz szilveszterezés Szabadka főterén

2022.12.06
14:41
Forrás
Közlemény
Az erre szánt összeget a fiatalok és a beteg gyermekek támogatására fordítják - áll a polgármester szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Az információ szerint Stevan Bakić arról döntött, hogy a főtéren szervezett szilveszterezésre elkülönített 5 millió 911 ezer dinárt a diákok ösztöndíjazásra és a gyermekek gyógykezelésére fordítják. Ez lehetővé teszi a már odaítélt száz ösztöndíj mellett további több mint harminc támogatás kiosztását. Az összeg másik része a fiatal tehetségek kibontakoztatásának ösztönzését szolgáló költségvetési alapba kerül, így mind a 237 jelentkező és a pályázati feltételeknek megfelelő diák és hallgató tehetségfejlesztési támogatásban részesül. Az összeg harmadik része a súlyosan beteg gyermekek és fiatalok kezelését segítő alapítvány számlájára lesz átutalva.

Szabadka
szilveszter
elmarad

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.