Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Idén sem számíthatnak új játszótéri játékokra a törökbecsei gyerekek

2022.05.30
15:31
2022.07.01
13:38
Forrás
Pannon RTV
A közterületek karbantartásáról több éve a helyi közösség gondoskodik.

Korábban számos újítást végeztettek el a törökbecsei játszótereken, második éve azonban anyagi gondok miatt csak festésre és kisebb javításokra futja. Ennek oka, hogy 2020. december 31-én lejárt a tíz évre szóló helyi járulék megfizettetésére vonatkozó határozat, így azóta kevesebb pénzből gazdálkodhat a helyi közösség. Ez a játszótereket is érinti.

Törökbecsén 13 játszótér van, melyek a parkokban, a Tisza-parton, sőt a városperemi utcákban is kellemes időtöltésre és aktív kikapcsolódásra nyújtanak lehetőséget a legfiatalabbaknak.

Pannon RTV

Legrosszabb állapotban a Jagity utcai játszótér van, ahol hiányosak a hinták, a libikókák, a körhinta, és a padok is.

Fontos a gyermekeink biztonsága, ezért rövid időn belül javítási munkálatokat végeztetünk el ezeken az elemeken - emelte ki Miroslav Macura, helyi közösségi titkár. Hozzátette, a tatarozásra mindössze hatvanezer dináros keretösszeget tudnak előirányozni.

játszótér
javítás
Törökbecse

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.