Ugrás a tartalomra
plakát
Pannon RTV/Juhász Géza

Ifjúsági programsorozat Újvidéken

2017-11-16
11:15
2017-11-17
17:33
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken egyre több a lehetőség, egyre több fiatalt vonz. A város egy éve nyerte el az Európa ifjúsági székvárosa címet. A fiatalok az évfordulót négynapos színes rendezvénysorozattal ünnepelik.

A közlekedésről szólt a szerdai nap. Szerbiában 100 balesetből 50-ben sérülés is lesz, 2-ben haláleset. Az autósok 20 százaléka áthajt, a gyalogosoknak pedig 30 százaléka megy át a piroson. A Biztonságos Közlekedési Ügynökség elkövet mindent, hogy a forgalom minél gördülékenyebb legyen.

autóvezetés

Milan Ilić, igazgatói tanácsadó, Közlekedésbiztonsági Ügynökség: „Nincs eléggé kifejlett közlekedési kultúránk. A város civil szervezeteinek aktivitásait felismerte Európa, és ebben az értelemben mindent el kell követnünk, hogy nagyobb szintre emeljük a közlekedési kultúrát, és így megmentsünk minél több életet.”

Az általános iskolákban már elindult egy reformprogram - mondta Aleksandar Kravić. A Városi Tanács közlekedéssel és közúttal megbízott tagja elmondta, várják a szülői visszajelzéseket. „Újvidéken elindítottunk egy iskolát az első, a második, a harmadik és a negyedik osztályos általános iskolások számára, ami 16 ezer diákot ölel fel Újvidéken, hogy rámutassunk a közlekedés komolyságára.”

próbavezetés

Izgalmas próbavezetésen vehettek részt az érdeklődők. Egy olyan szemüvegben kellett vezetni, ami az ittasság érzetét kelti. Többen a bójákat is magukkal sodorták. Kiderült, hogy mennyire is veszélyes részegen kormánykerékhez ülni. Vukašin Grozdanović, elnök, Újvidéki JAZAS Ifjúsági Közösség: „A biztonságos közlekedésről beszélünk a téli feltételekben. A próbapályán megmutatjuk a fiataloknak, hogyan vezessenek, hogyan vegyenek részt a közlekedésben. A fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy rámutassanak egyes fekete pontokra is a közlekedésben.”

Csütörtökön filmvetítésekkel várják az érdeklődőket a város különböző pontjain, pénteken pedig lampionfesztivált tartanak.

Újvidék
ifjúság
közlekedés

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.