Ugrás a tartalomra
plakát
Pannon RTV/Juhász Géza

Ifjúsági programsorozat Újvidéken

2017-11-16
11:15
2017-11-17
17:33
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken egyre több a lehetőség, egyre több fiatalt vonz. A város egy éve nyerte el az Európa ifjúsági székvárosa címet. A fiatalok az évfordulót négynapos színes rendezvénysorozattal ünnepelik.

A közlekedésről szólt a szerdai nap. Szerbiában 100 balesetből 50-ben sérülés is lesz, 2-ben haláleset. Az autósok 20 százaléka áthajt, a gyalogosoknak pedig 30 százaléka megy át a piroson. A Biztonságos Közlekedési Ügynökség elkövet mindent, hogy a forgalom minél gördülékenyebb legyen.

autóvezetés

Milan Ilić, igazgatói tanácsadó, Közlekedésbiztonsági Ügynökség: „Nincs eléggé kifejlett közlekedési kultúránk. A város civil szervezeteinek aktivitásait felismerte Európa, és ebben az értelemben mindent el kell követnünk, hogy nagyobb szintre emeljük a közlekedési kultúrát, és így megmentsünk minél több életet.”

Az általános iskolákban már elindult egy reformprogram - mondta Aleksandar Kravić. A Városi Tanács közlekedéssel és közúttal megbízott tagja elmondta, várják a szülői visszajelzéseket. „Újvidéken elindítottunk egy iskolát az első, a második, a harmadik és a negyedik osztályos általános iskolások számára, ami 16 ezer diákot ölel fel Újvidéken, hogy rámutassunk a közlekedés komolyságára.”

próbavezetés

Izgalmas próbavezetésen vehettek részt az érdeklődők. Egy olyan szemüvegben kellett vezetni, ami az ittasság érzetét kelti. Többen a bójákat is magukkal sodorták. Kiderült, hogy mennyire is veszélyes részegen kormánykerékhez ülni. Vukašin Grozdanović, elnök, Újvidéki JAZAS Ifjúsági Közösség: „A biztonságos közlekedésről beszélünk a téli feltételekben. A próbapályán megmutatjuk a fiataloknak, hogyan vezessenek, hogyan vegyenek részt a közlekedésben. A fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy rámutassanak egyes fekete pontokra is a közlekedésben.”

Csütörtökön filmvetítésekkel várják az érdeklődőket a város különböző pontjain, pénteken pedig lampionfesztivált tartanak.

Újvidék
ifjúság
közlekedés

Most

18:23, Frissítve: 18:28

Ricciardo nyerte a szombati időmérőt

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.
18:00, Frissítve: 23:27

Évadnyitó Motofest Újvidéken

Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.
15:57, Frissítve: 16:05

Bombariadó Kijevben

Pár órával az esti Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomást és a környékét - írta a ukrán Interfax hírügynökség.

Népszerű

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.