Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Így, vagy úgy, de meg fog oldódni a cirill betűs útjelzőtáblák ügye Zentán

2021.09.21
20:29
2021.09.21
22:51
Forrás
Pannon RTV
Ha az illetékes köztársasági közvállalat hamarosan nem cseréli le a kizárólag cirill betűs útjelzőtáblákat, akkor az önkormányzat saját költségén teszi ezt meg - nyilatkozta Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere a Közügyekben.

Czegledi Rudolf elmondta: „Új táblákat helyeztek ki, amik sokkal jobban láthatóak, mint a régi kopottak, ami helyes és jól is csinálták, viszont nálunk is csak cirill írásmóddal írták ki. Interveniáltunk, tehát írásban elküldtük a Szerbiai Közutak Közvállalatnak, hogy kérjük, hogy latin betűs írásmóddal is legyen, hiszen nálunk is sok olyan turista fordul meg, vagy átutazó vendég, aki a cirill betűs írásmódot nem ismeri. Ígéret van, hogy meg fog történni, de volt olyan helyzet is, ahol kénytelenek voltunk az önkormányzat eszközeiből - mint például Tornyos központjában - kicserélni a táblákat, és két írásmóddal helyeztük ki. Ha a kérvényünknek nem lesz hatása, akkor kénytelenek leszünk a másik táblákat is ilyen módon megoldani.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az elmúlt időszakban egyébként számos fejlesztés valósult meg Zentán. Aszfaltozások, útjavítások, a víz- és csatornahálózat bővítése, javítása - ezek a Zentai Önkormányzat tevékenységének eredményei. A rendkívüli helyzetben is biztosították a község településein az élet zavartalan működését, egyetlen közvállalat sem került olyan helyzetbe, hogy szüneteltetni kellett volna a szolgáltatását.

Dévai Lonetta már több mint 4 éve él a párjával lakásban. Télen a távfűtés segítségével fűtik a másfél szobás albérletüket. Tapasztalatai szerint az elmúlt időszakban sokkal hatékonyabban tudták felfűteni a lakásukat.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A következő fűtési szezonra a pénzügyi eredmények alapján egy árkorrekciót fognak kezdeményezni az önkormányzatban, amely az előzetes számítások szerint körülbelül 10%-os rezsicsökkenést kellene, hogy eredményezzenek a távfűtési számlák vonatkozásában.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta község területén az elmúlt időszakban a kommunális fejlesztésekre is egyre nagyobb hangsúlyt fektettek. A kommunális vállalat igazgatója elmondta, hogy a csövek mosatását rendszeresen végzik, erről a polgárok mindig tájékoztatva vannak. Ilyen esetben néha megtörténik, hogy elszíneződik a csapból kifolyó víz, azonban nem kell mást tenni, mint nyitva hagyni a vízcsapot, amíg a víz ki nem tisztul. A látszat ellenére ennek a víznek semmilyen káros hatása nincs, és fogyasztásra teljesen alkalmas.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A víznyomás csökkenését úgy lehetne a legkönnyebben kiküszöbölni, ha lehetőség lenne egy alacsony víztározó kiépítésére. A Kommunális Közvállalat igazgatója hozzátette, az önkormányzattal együtt azon dolgoznak, hogy ezek a tervek mihamarabb megvalósuljanak.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Befejeződtek a munkálatok a Zenta kivezető szakaszán lévő vasúti átjáró munkálatai. Az úttestet új aszfaltburkolattal látták el, valamint új síneket helyeztek le.

A malomnál lévő vasúti útszakasz felújítását már régen várták a helyiek, ugyanis a régi állapotában már teljesen járhatatlanná vált a járművek számára. A vasúti átjáró mellett a Mikszáth Kálmán utca is teljesen új útburkolatot kapott, mely tartományi támogatásokból valósult meg. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zentán 34 utcára készültek el a kivitelezési tervek. Ebből 2 utcát delegáltak a Szerbia 2025 nevű programba, a többit pedig önforrásból és pályázati sikerességek függvényében tudják majd megvalósítani.

Zenta
fejlesztés
csatornázás
útépítés
Czegledi Rudolf
Sztantity Szebasztián
útjelző tábla
cirill írásmód

Most

17:40, Frissítve: 17:46

A Fidesz kiáll Szerbia EU-csatlakozása mellett

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadták a Bosznia-Hercegovinára, Szerbiára és Koszovóra vonatkozó 2021. évi országjelentéseket. A Fidesz európai parlamenti képviselői mindhárom országjelentés elfogadása ellen szavaztak.
17:28

A királyhalmi iskolába kerül Petőfi körtefája

A VM4K szervezésében megvalósuló Nyárhangoló fesztivál vendége, Szarvas József Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész csütörtökön 17 órakor Királyhalmán, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában elülteti az ajándékba hozott Petőfi körtefáját.
17:17, Frissítve: 17:31

TSC-Grafičar 4:2

Győzelemmel tett pontot a nyári felkészülésre a TSC férfi labdarúgó-csapata. A topolyai együttes az új bajnoki rajt előtt a Grafičar együttesét győzte le a TSC Arénában.
16:38, Frissítve: 17:56

Moszkva nagy erőkkel támadja Donyeck megyét

Kijevi jelentések szerint az ukrán erőknek egyelőre sikerült megakadályozniuk az orosz erők további előre nyomulását a donyecki régióban, de Szlovjanszkot, illetve több környékbeli várost is erős tűz alá vették az oroszok.
15:47, Frissítve: 17:37

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.

Népszerű