Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Így, vagy úgy, de meg fog oldódni a cirill betűs útjelzőtáblák ügye Zentán

2021.09.21
20:29
2021.09.21
22:51
Forrás
Pannon RTV
Ha az illetékes köztársasági közvállalat hamarosan nem cseréli le a kizárólag cirill betűs útjelzőtáblákat, akkor az önkormányzat saját költségén teszi ezt meg - nyilatkozta Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere a Közügyekben.

Czegledi Rudolf elmondta: „Új táblákat helyeztek ki, amik sokkal jobban láthatóak, mint a régi kopottak, ami helyes és jól is csinálták, viszont nálunk is csak cirill írásmóddal írták ki. Interveniáltunk, tehát írásban elküldtük a Szerbiai Közutak Közvállalatnak, hogy kérjük, hogy latin betűs írásmóddal is legyen, hiszen nálunk is sok olyan turista fordul meg, vagy átutazó vendég, aki a cirill betűs írásmódot nem ismeri. Ígéret van, hogy meg fog történni, de volt olyan helyzet is, ahol kénytelenek voltunk az önkormányzat eszközeiből - mint például Tornyos központjában - kicserélni a táblákat, és két írásmóddal helyeztük ki. Ha a kérvényünknek nem lesz hatása, akkor kénytelenek leszünk a másik táblákat is ilyen módon megoldani.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az elmúlt időszakban egyébként számos fejlesztés valósult meg Zentán. Aszfaltozások, útjavítások, a víz- és csatornahálózat bővítése, javítása - ezek a Zentai Önkormányzat tevékenységének eredményei. A rendkívüli helyzetben is biztosították a község településein az élet zavartalan működését, egyetlen közvállalat sem került olyan helyzetbe, hogy szüneteltetni kellett volna a szolgáltatását.

Dévai Lonetta már több mint 4 éve él a párjával lakásban. Télen a távfűtés segítségével fűtik a másfél szobás albérletüket. Tapasztalatai szerint az elmúlt időszakban sokkal hatékonyabban tudták felfűteni a lakásukat.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A következő fűtési szezonra a pénzügyi eredmények alapján egy árkorrekciót fognak kezdeményezni az önkormányzatban, amely az előzetes számítások szerint körülbelül 10%-os rezsicsökkenést kellene, hogy eredményezzenek a távfűtési számlák vonatkozásában.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta község területén az elmúlt időszakban a kommunális fejlesztésekre is egyre nagyobb hangsúlyt fektettek. A kommunális vállalat igazgatója elmondta, hogy a csövek mosatását rendszeresen végzik, erről a polgárok mindig tájékoztatva vannak. Ilyen esetben néha megtörténik, hogy elszíneződik a csapból kifolyó víz, azonban nem kell mást tenni, mint nyitva hagyni a vízcsapot, amíg a víz ki nem tisztul. A látszat ellenére ennek a víznek semmilyen káros hatása nincs, és fogyasztásra teljesen alkalmas.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A víznyomás csökkenését úgy lehetne a legkönnyebben kiküszöbölni, ha lehetőség lenne egy alacsony víztározó kiépítésére. A Kommunális Közvállalat igazgatója hozzátette, az önkormányzattal együtt azon dolgoznak, hogy ezek a tervek mihamarabb megvalósuljanak.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Befejeződtek a munkálatok a Zenta kivezető szakaszán lévő vasúti átjáró munkálatai. Az úttestet új aszfaltburkolattal látták el, valamint új síneket helyeztek le.

A malomnál lévő vasúti útszakasz felújítását már régen várták a helyiek, ugyanis a régi állapotában már teljesen járhatatlanná vált a járművek számára. A vasúti átjáró mellett a Mikszáth Kálmán utca is teljesen új útburkolatot kapott, mely tartományi támogatásokból valósult meg. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zentán 34 utcára készültek el a kivitelezési tervek. Ebből 2 utcát delegáltak a Szerbia 2025 nevű programba, a többit pedig önforrásból és pályázati sikerességek függvényében tudják majd megvalósítani.

Zenta
fejlesztés
csatornázás
útépítés
Czegledi Rudolf
Sztantity Szebasztián
útjelző tábla
cirill írásmód

Most

15:28

Sűrű fekete füst Szabadka felett

Az ócskapiacnál lévő Svetofor nevű áruház kapott lángra. A tűz a tetőszerkezetben keletkezett, valószínűleg az elektromos vezetékek hibája miatt, de ezt még senki nem erősítette meg.
15:23

Csaknem 20 ezer új fertőzött

Ismét megdőlt a napi fertőzött-rekord Szerbiában, soha nem regisztráltak még ennyi koronavírusos beteget egy nap alatt az országban - csaknem 20 ezer új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Csaknem 40 ezer tesztből 19 901 lett ezúttal pozitív.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.