Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Illegális szemétdombok Törökkanizsa és Szerbkeresztúr között

2019-02-11
09:55
2019-02-11
17:55
Forrás
Pannon RTV
Több tonna hulladék gyülemlett fel az évek alatt Törökkanizsa és Szerbkeresztúr között. Törökkanizsa Községben az elmúlt években több illegális szeméttelepet is felszámoltak, de mindig születnek újak.

A polgárok többségét zavarják az illegális szeméttelepek. Rekecki Róbert szerint a nem kijelölt hulladéklerakók felszámolása nemcsak a önkormányzat munkája, hanem a lakosok is nagyban hozzájárulhatnak.

Rekecki Róbert: „Nem jó véleményem van, meg kellene szüntetni. Akciókat kellene szervezni, hogy megszüntessék ezeket az illegális szemétlerakókat.”

A törökkanizsai önkormányzat több illegális szemétlerakót felszámolt a tartományi mezőgazdasági és a környezetvédelmi titkárság támogatásával.

Újhelyi Nándor, elnök, KKT, Törökkanizsa: „Több helyszínen, Gyálán, Keresztúron, Törökkanizsán, illetve Oroszlámoson számoltuk fel a ezeket a szeméttelepeket. Közel 4,5 millió dinárt költöttünk erre.”

Újhelyi Nándor elmondta, hogy rendeletek vannak arról, hogy mekkora büntetés szabható ki azokban az esetekben, amikor valakit azon kapnak, hogy az illegális szeméttelepek valamelyikére szállította ki a szemetét. Azt is hozzátette, hogy a terület nagysága miatt ritka esetben tudják rajtakapni a tetteseket:

„Törökkanizsa Község önkormányzata 2015 óta és a kommunális vállalat szervezetten hordja ki a szemetet, háztartási hulladékot, minden egyes helyi közösség, illetve a falvak területéről is. Ezzel kapcsolatban még azt is hozzá kell tenni, hogy 2012 óta tagjai vagyunk a szabadkai Hulladéktároló kft-nek és amint ez a hulladéktároló beüzemel, akkor már nem Törökkanizsára, hanem a magyarkanizsai átrakóállomásra fogjuk szállítani a háztartási hulladékot.”

Az elmúlt években számos illegális szeméttelepet számoltak fel Törökkanizsa Község területén. A közeljövőben felszámoljak a Törökkanizsa és Szerbkeresztúr között levő szeméttelepet is, ami több mint öt millió dináros beruházás lesz.

Törökkanizsa
szemétlerakó

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.