Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Illegális szemétdombok Törökkanizsa és Szerbkeresztúr között

2019.02.11
09:55
2019.02.11
17:55
Forrás
Pannon RTV
Több tonna hulladék gyülemlett fel az évek alatt Törökkanizsa és Szerbkeresztúr között. Törökkanizsa Községben az elmúlt években több illegális szeméttelepet is felszámoltak, de mindig születnek újak.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A polgárok többségét zavarják az illegális szeméttelepek. Rekecki Róbert szerint a nem kijelölt hulladéklerakók felszámolása nemcsak a önkormányzat munkája, hanem a lakosok is nagyban hozzájárulhatnak.

Rekecki Róbert: „Nem jó véleményem van, meg kellene szüntetni. Akciókat kellene szervezni, hogy megszüntessék ezeket az illegális szemétlerakókat.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A törökkanizsai önkormányzat több illegális szemétlerakót felszámolt a tartományi mezőgazdasági és a környezetvédelmi titkárság támogatásával.

Újhelyi Nándor, elnök, KKT, Törökkanizsa: „Több helyszínen, Gyálán, Keresztúron, Törökkanizsán, illetve Oroszlámoson számoltuk fel a ezeket a szeméttelepeket. Közel 4,5 millió dinárt költöttünk erre.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Újhelyi Nándor elmondta, hogy rendeletek vannak arról, hogy mekkora büntetés szabható ki azokban az esetekben, amikor valakit azon kapnak, hogy az illegális szeméttelepek valamelyikére szállította ki a szemetét. Azt is hozzátette, hogy a terület nagysága miatt ritka esetben tudják rajtakapni a tetteseket:

„Törökkanizsa Község önkormányzata 2015 óta és a kommunális vállalat szervezetten hordja ki a szemetet, háztartási hulladékot, minden egyes helyi közösség, illetve a falvak területéről is. Ezzel kapcsolatban még azt is hozzá kell tenni, hogy 2012 óta tagjai vagyunk a szabadkai Hulladéktároló kft-nek és amint ez a hulladéktároló beüzemel, akkor már nem Törökkanizsára, hanem a magyarkanizsai átrakóállomásra fogjuk szállítani a háztartási hulladékot.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az elmúlt években számos illegális szeméttelepet számoltak fel Törökkanizsa Község területén. A közeljövőben felszámoljak a Törökkanizsa és Szerbkeresztúr között levő szeméttelepet is, ami több mint öt millió dináros beruházás lesz.

Törökkanizsa
szemétlerakó

Most

20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű