Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Molnár Ádám

Illegális szeméttelepet számoltak fel Horgoson

2018.10.05
14:05
2018.10.05
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Dankó Pista utcában az elmúlt pár évben hatalmas szeméthegy alakult ki. A környéken élők örülnek annak, hogy eltűnt a hulladék és az azzal járó bűz.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A szeméttelep valószínűleg azért alakulhatott ki, mert a környéken sem szervezett szemét elszállítás nem működik, sem konténert nem kaptak a helyiek. A Dankó Pista utcában felhalmozódott hulladék mennyisége már akkora volt, hogy a közlekedést is megnehezítette a helyiek számára. Az ott élő lakosok szerint már épp ideje volt, hogy megszűnjön az áldatlan állapot. Kolompár Dorszénia, Horgos: „Jó, hogy most valaki gondoskodott erről, hogy elviszik a szemetet, mivel én is asztmás vagyok, itt vannak a gyerekek, és azért féltem a gyerekeket is, hogy ne adj Isten, valamit el bírunk kapni, de igyekeztünk mi is egy kicsit takarítani, tisztálkodni jobban.”

Janković Verona közvetlen a szeméttelep mellett lakik. Elmondása szerint a szomszédai halmozták fel a hulladékot, ahol a pockok is megjelentek már, de a terjengő szag a legelviselhetetlenebb. Janković Verona, Horgos: „Én vagyok itthon magam, nem birok menni dolgozni. Aki megy dolgozni, annak mindegy, de én itthon vagyok, és engem zavar ez a szag.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A szeméttelep felszámolását a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat végzi. Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat: „Kaptunk egy megrendelést, hogy itt megjelent egy illegális hulladéklerakó, és ezt most megszüntetjük. Az elmúlt periódusban volt néhány kisebb illegális hulladéklerakó, úgy út mellett, mint Magyarkanizsa településen is, azokat szintén megszüntettük.”

Magyarkanizsa önkormányzata ezentúl rendszeresen végez majd ellenőrzéseket a községben az illegális hulladéklerakók létrejöttének megelőzése érdekében. Radomir Milojević, környezetvédelemmel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa: „Miután ezt az illegális hulladéklerakó telepet eltávolítják, nagyobb ellenőrzések lesznek a községi felügyelőség részéről, és természetesen az elkövetők büntetve lesznek. Szeretném felhívni a polgárok figyelmét, hogy ügyeljenek arra, hova rakják le a szemetet. Nincs szükség arra, hogy illegális helyre rakják a hulladékot, és hogy ilyen telepek jöjjenek létre.”

Egyes információk szerint a községben további kisebb-nagyobb illegális szeméttelepek lehetnek.

Horgos
illegális szeméttelep

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 15:59

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.