Ugrás a tartalomra

Illegális szeméttelepet számoltak fel Horgoson

2018.10.05
14:05
2018.10.05
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Dankó Pista utcában az elmúlt pár évben hatalmas szeméthegy alakult ki. A környéken élők örülnek annak, hogy eltűnt a hulladék és az azzal járó bűz.

A szeméttelep valószínűleg azért alakulhatott ki, mert a környéken sem szervezett szemét elszállítás nem működik, sem konténert nem kaptak a helyiek. A Dankó Pista utcában felhalmozódott hulladék mennyisége már akkora volt, hogy a közlekedést is megnehezítette a helyiek számára. Az ott élő lakosok szerint már épp ideje volt, hogy megszűnjön az áldatlan állapot. Kolompár Dorszénia, Horgos: „Jó, hogy most valaki gondoskodott erről, hogy elviszik a szemetet, mivel én is asztmás vagyok, itt vannak a gyerekek, és azért féltem a gyerekeket is, hogy ne adj Isten, valamit el bírunk kapni, de igyekeztünk mi is egy kicsit takarítani, tisztálkodni jobban.”

Janković Verona közvetlen a szeméttelep mellett lakik. Elmondása szerint a szomszédai halmozták fel a hulladékot, ahol a pockok is megjelentek már, de a terjengő szag a legelviselhetetlenebb. Janković Verona, Horgos: „Én vagyok itthon magam, nem birok menni dolgozni. Aki megy dolgozni, annak mindegy, de én itthon vagyok, és engem zavar ez a szag.”

A szeméttelep felszámolását a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat végzi. Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat: „Kaptunk egy megrendelést, hogy itt megjelent egy illegális hulladéklerakó, és ezt most megszüntetjük. Az elmúlt periódusban volt néhány kisebb illegális hulladéklerakó, úgy út mellett, mint Magyarkanizsa településen is, azokat szintén megszüntettük.”

Magyarkanizsa önkormányzata ezentúl rendszeresen végez majd ellenőrzéseket a községben az illegális hulladéklerakók létrejöttének megelőzése érdekében. Radomir Milojević, környezetvédelemmel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa: „Miután ezt az illegális hulladéklerakó telepet eltávolítják, nagyobb ellenőrzések lesznek a községi felügyelőség részéről, és természetesen az elkövetők büntetve lesznek. Szeretném felhívni a polgárok figyelmét, hogy ügyeljenek arra, hova rakják le a szemetet. Nincs szükség arra, hogy illegális helyre rakják a hulladékot, és hogy ilyen telepek jöjjenek létre.”

Egyes információk szerint a községben további kisebb-nagyobb illegális szeméttelepek lehetnek.

Horgos
illegális szeméttelep

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.