Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Indonézia befektetne Szabadkán

2022.06.21
13:35
2022.06.21
16:03
Forrás
Pannon RTV
Eddig két indonéz gyár működik Szerbiában. A két állam között őszinte barátság van, az együttműködést pedig tovább szeretnék mélyíteni - mondta Stevan Bakić.
Pannon RTV

Szabadka polgármestere Mohamed Chandra Widya Yudhát, Indonézia szerbiai nagykövetét fogadta. A találkozón szó esett a szabadkai mezőgazdasági termelőkről, a búza és az alma kiviteléről.

Pannon RTV

Bakić hangsúlyozta, Szabadka folyamatosan fejlődik és ma sokkal több lehetőség van a városban mint öt vagy tíz évvel korábban volt.

„Ami a beszélgetést illeti, egyebek mellett szó esett a mezőgazdasági termékek Szerbiából való kiviteléről, főként a búza és az alma esetében, és ez nagyon érdekes, ami a szabadkai mezőgazdasági termelőket érinti. Emiatt igyekeztünk, hogy bemutassuk a szabadkai agrárium minden kincsét. Bemutattuk a kisbajmoki ipari övezetet is, és a mi büszkeségünket, a vámszabad övezetet, ami a kisbajmoki ipari övezeten belül működik.”

Indonézia
Szabadka
befektetés
Stevan Bakić

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.
15:21, Frissítve: 16:37

Szépül a Róka tanya - épül a Róka Fest

Végéhez ért az Etnolife Egyesület alkotótábora, ahol több mint 30 fiatal építette és szépítette a noszai Róka Tanya udvarát. A tábor A fiatalok követik a hagyományokat elnevezésű határon átívelő IPA Projekt része.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.