Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ingyenes internet az új környezetkimélő újvidéki buszokon

2019-04-19
18:00
Forrás
Pannon RTV
Nyolc új autóbusz beszerzésére szerződött az Újvidéki Városi Közlekedési Közvállalat. Az 1 milliárd dinár értékű befektetésből tömörített földgázzal meghajtott buszokat vásárolnak.

Az új autóbuszok 50 százalékkal kisebb zajt keltenek. A városi vezetés idén 50 környezetkímélő autóbusz vásárlását tervezi.

Az egyetemi városhoz legközelebb levő állomáson percenként állnak meg a városi autóbuszok. A tavaszi menetrend szerint Újvidék utcáin és környékén 197 autóbusz közlekedik.

A közvállalat tulajdonában levő járművek felét az elmúlt években szerezték be. Az új járművek klimatizáltak, alacsony padlósak és kihajtható rámpával rendelkeznek a mozgássérültek részére.

A gyerekekkel és babakocsival közlekedő anyák szerint csak a régi típusú buszok okoznak gondot. Danijela Stipanović, Újvidék: „Egy kicsit körülményes, amikor magaspadlós busz érkezik, mert babakocsival nehéz felmenni, ez egy kis gondot okoz, de már megszoktuk.”

Az Újvidéken közlekedő autóbuszok átlagosan 14 évesek. A városi vezetés idén 50 környezetkímélő autóbusz vásárlását tervezi. Az év első felében 21 új busszal bővítik a járműállományt. Jelenleg 8 midi autóbusz érkezését várják. A 38 utas szállítására alkalmas járműveket ősztől kacsolják be a forgalomba. Snežana Jaković, sajtófelelős, Újvidéki Városi Közlekedési Közvállalat: „Újabb 13 szóló busz beszerzésére is kiírtuk a közbeszerzési eljárást. A járművek CNG meghajtásúak. Tömörített földgázzal működik az érkező 8 midi busz is. Ezek az autóbuszok üzleti szempontból is költséghatékonyak. Beszerzésükkel biztosítjuk a gyakorlatias, biztonságos és minőségi utasszállítást Újvidéken és környékén.

Az új buszok vezeték nélküli internetkapcsolatot is biztosítanak az utasoknak, valamint állandó videó felügyelettel is fel lesznek szerelve.

Újvidék
autóbusz
internet

Most

11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.