Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ingyenes internet az új környezetkimélő újvidéki buszokon

2019-04-19
18:00
Forrás
Pannon RTV
Nyolc új autóbusz beszerzésére szerződött az Újvidéki Városi Közlekedési Közvállalat. Az 1 milliárd dinár értékű befektetésből tömörített földgázzal meghajtott buszokat vásárolnak.

Az új autóbuszok 50 százalékkal kisebb zajt keltenek. A városi vezetés idén 50 környezetkímélő autóbusz vásárlását tervezi.

Az egyetemi városhoz legközelebb levő állomáson percenként állnak meg a városi autóbuszok. A tavaszi menetrend szerint Újvidék utcáin és környékén 197 autóbusz közlekedik.

A közvállalat tulajdonában levő járművek felét az elmúlt években szerezték be. Az új járművek klimatizáltak, alacsony padlósak és kihajtható rámpával rendelkeznek a mozgássérültek részére.

A gyerekekkel és babakocsival közlekedő anyák szerint csak a régi típusú buszok okoznak gondot. Danijela Stipanović, Újvidék: „Egy kicsit körülményes, amikor magaspadlós busz érkezik, mert babakocsival nehéz felmenni, ez egy kis gondot okoz, de már megszoktuk.”

Az Újvidéken közlekedő autóbuszok átlagosan 14 évesek. A városi vezetés idén 50 környezetkímélő autóbusz vásárlását tervezi. Az év első felében 21 új busszal bővítik a járműállományt. Jelenleg 8 midi autóbusz érkezését várják. A 38 utas szállítására alkalmas járműveket ősztől kacsolják be a forgalomba. Snežana Jaković, sajtófelelős, Újvidéki Városi Közlekedési Közvállalat: „Újabb 13 szóló busz beszerzésére is kiírtuk a közbeszerzési eljárást. A járművek CNG meghajtásúak. Tömörített földgázzal működik az érkező 8 midi busz is. Ezek az autóbuszok üzleti szempontból is költséghatékonyak. Beszerzésükkel biztosítjuk a gyakorlatias, biztonságos és minőségi utasszállítást Újvidéken és környékén.

Az új buszok vezeték nélküli internetkapcsolatot is biztosítanak az utasoknak, valamint állandó videó felügyelettel is fel lesznek szerelve.

Újvidék
autóbusz
internet

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.