Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ingyenes vérvizsgálat a magyarkanizsai nyugdíjasoknak

2019-10-22
12:21
2019-10-23
18:41
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes vérvizsgálaton vehettek részt a magyarkanizsai kisnyugdíjasok kedden délelőtt.

Az akció célja az volt, hogy a legszerényebb jövedelemmel rendelkező időseknek díjmentesen biztosítsák az egészségügyi vizsgálatokat. A helyi Nyugdíjas Egyesület székházában megszervezett humanitárius akcióban harmincan vettek részt.

Mind a harminc meghívott magyarkanizsai nyugdíjas élt a lehetőséggel, és részt vett az ingyenes vérvizsgálaton. Többségük számára fontos az egészségük megőrzése. Szükségesnek tartják a rendszeres szűréseket. Ladányi Mihály: „Az utóbbi időben pár problémám volt egészségügyileg, és az éveim is már olyanok, ezért az ellenőrzést szükségesnek tartom, és minden évben legalább háromszor, négyszer eljutok az orvoshoz ellenőrzésre is, és vérvételre is. ”


Dr. Milan Ubavić, a Medlab Laboratórium igazgatója elmondta, a vizsgálatok során főként a vércukor- és a koleszterinszintre fókuszáltak: „A magyarkanizsai nők nagyon szorgalmasak, az idősebb, tehát az életük korosabb szakaszában is nagy fizikai aktivitást végeznek, és nekik a HDL-koleszterinszintjük jó, magasabb, mint Vajdaság többi részén. Ezt mi felelősségünk teljes tudatában állítjuk, mert összehasonlításokat végzünk a különböző területek között. A férfiaknál fordított a helyzet, nekik alacsony a HDL-koleszterinszintjük, ami azt mutatja, hogy kevesebbet mozognak.”

A humanitárius akciót idén is az újvidéki Medlab Laboratórium támogatta.

ingyenes vizsgálatok
vérvétel
nyugdíjas
Magyarkanizsa

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.