Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ingyenes vérvizsgálat a magyarkanizsai nyugdíjasoknak

2019-10-22
12:21
2019-10-23
18:41
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes vérvizsgálaton vehettek részt a magyarkanizsai kisnyugdíjasok kedden délelőtt.

Az akció célja az volt, hogy a legszerényebb jövedelemmel rendelkező időseknek díjmentesen biztosítsák az egészségügyi vizsgálatokat. A helyi Nyugdíjas Egyesület székházában megszervezett humanitárius akcióban harmincan vettek részt.

Mind a harminc meghívott magyarkanizsai nyugdíjas élt a lehetőséggel, és részt vett az ingyenes vérvizsgálaton. Többségük számára fontos az egészségük megőrzése. Szükségesnek tartják a rendszeres szűréseket. Ladányi Mihály: „Az utóbbi időben pár problémám volt egészségügyileg, és az éveim is már olyanok, ezért az ellenőrzést szükségesnek tartom, és minden évben legalább háromszor, négyszer eljutok az orvoshoz ellenőrzésre is, és vérvételre is. ”


Dr. Milan Ubavić, a Medlab Laboratórium igazgatója elmondta, a vizsgálatok során főként a vércukor- és a koleszterinszintre fókuszáltak: „A magyarkanizsai nők nagyon szorgalmasak, az idősebb, tehát az életük korosabb szakaszában is nagy fizikai aktivitást végeznek, és nekik a HDL-koleszterinszintjük jó, magasabb, mint Vajdaság többi részén. Ezt mi felelősségünk teljes tudatában állítjuk, mert összehasonlításokat végzünk a különböző területek között. A férfiaknál fordított a helyzet, nekik alacsony a HDL-koleszterinszintjük, ami azt mutatja, hogy kevesebbet mozognak.”

A humanitárius akciót idén is az újvidéki Medlab Laboratórium támogatta.

ingyenes vizsgálatok
vérvétel
nyugdíjas
Magyarkanizsa

Most

11:26, Frissítve: 11:32

Új nevet kap Csongrád-megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.