Ugrás a tartalomra

Intelligens rendszerek tizedszer Szabadkán

2012.09.20
12:19
Intelligens mérnöki rendszerekről tartottak ma előadást a szabadkai Városházán
Intelligens mérnöki rendszerekről tartottak ma előadást a szabadkai Városházán. A tizedik alkalommal megrendezésre kerülő SISY 2012 elnevezésű konferencia a nemzetközi tudományos együttműködés példaértékű rendezvénye. Szerbiai, anyaországi, horvát, szlovák, bosnyák, romániai, német, spanyol és japán kutatók is érkeztek az eseményre. Az előadások pénteken és szombaton a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán folytatódnak. Szoftverfejlesztő központot kíván létrehozni Újvidéken egy japán cég és egyetem. Különféle projekteken dolgoznának a hazai szakemberek. Szerbiában sok a fiatal, jó képességű matematikus és programozó. Ezeket a lehetőségeket szeretnék kiaknázni a japán kutatók – mondta Hamido Fujita, a japán Iwate Prefektúra Egyetem professzora. Az előadó orvosi alkalmazások fejlesztésén dolgozik. „Számos műszert helyezünk egy ülésre, amelyek sok adatot tudnak leolvasni. Az adatok alapján felismeri a beteg testi és lelki állapotát a viselkedése alapján” – mondta a japán kutató. Az idei évben több mint száz előadó jelentkezett 14 országból. Évről évre nagyobb az érdeklődés, a cikkek színvonala is magasabb, mint korábban – mondta Fodor János, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese.A szakmai kapcsolatteremtés és bővítés szempontjából rendkívül jelentős az eseménysorozat – mondta Takács Márta, a szervezőbizottság elnöke. A konferencián megtartott előadások és publikációk bekerülnek egy nemzetközi adatbázisba, így elérhetővé teszik azokat az egész világon.
konferencia
SISY
inteligens

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű