Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ismét fizetni kell a parkolásért az Újvidéki Strandnál

2021.06.11
16:35
2021.06.11
17:12
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Strandon általában van elég parkolóhely. Eddig fizetni sem kellett érte, csütörtökig. Egyébként Újvidéken is megszüntették a több hónapja érvényben lévő rendkívüli helyzetet a koronavírus-járvány kedvező alakulása miatt.
Pannon RTV/Juhász Géza

A városban sokak számára rémálom a parkolás. A regisztrált autók száma több tízezerrel növekszik évente, de csak pár ezer új parkolóhely jön létre a városban.

Májusban elkezdődött a 110. strandszezon Újvidéken. Eddig ingyen parkolhattak a látogatók a strand közelében, csütörtöktől viszont ismét fizetni kell a helyekért. Ennek sokan nem örülnek, de kénytelenek elfogadni.

Jelena Knežević, Újvidék: „Sokszor nem tudunk leparkolni, főleg így a strandszezonban. Munkanapokon rendben szokott lenni, de hétvégén nem. Jobb lenne, ha nem kellene fizetni, de mit csináljuk, megszoktuk. Jó lenne, ha ingyenes lenne a parkolás az összes látogatónak, de mit lehet tenni.”

Legtöbben a családjukkal, barátaikkal érkeznek. Svjetlana Jačović nagyon gyakran látogat el a strandra.

„Van, hogy tele vannak a parkolók, de legtöbbször nincs ilyen probléma.”

Branko Mandić csak egy rövid ebédszünetre látogatott el a strandra kollégáival.

„Nem jövünk olyan gyakran, csak két-három alkalommal havonta. Eddig nem volt problémám a parkolással.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Annak érdekében, hogy mindenki közel tudjon leállni a strandhoz, idén kibővítették a parkolót.

Radovan Jeknić, sajtófelelős, Parking Servis Közvállalat: „A parkolók vannak a Fruška gora-i utcában, a Szabadság híd alatt, a Stefan despota körútnál egészen a Shakespeare utcáig. Mindez több mint 800 parkolóhelyet jelent, ami remélhetőleg elég lesz azok számára, akik a Strandra jönnek.”

A parkolásért a strandszezon végéig kell majd fizetni. Az egész napos parkolás mindössze 35 dinárba kerül. Fizetni SMS-ben lehet, a rendszám elküldésével a 8213-as számra.

Pannon RTV/Juhász Géza

Az újvidéki járványhelyzetről az illetékesek elmondták, a napi fertőzöttek száma tartósan 10 fő alá csökkent. Ezért szombattól megnyitják a medencéket, ahol a járványügyi szabályok betartása mellett maximum 500 fő tartózkodhat.

Újvidék
parkolás
strand
Újvidéki Strand

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.