Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Iszaptalanítják a Kocsis-kanálist

2022.07.29
19:23
Forrás
Pannon RTV
Mindegy 4,5 millió dinárral támogatja a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság a magyarkanizsai Kocsis-kanális iszaptalanítását.

Ez a munkálatok költségeinek 50 százalékát fedezi. A csatorna karbantartása létfontosságú, hiszen a gazdák öntözésre és a felesleges víz lecsapolására használják.

Szalkai Nemes Valéria, mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadó, Magyarkanizsa község: „Őszre már, mire a kivitelezőt kiválasztja a Vajdaság Vizei Közvállalat, ő lesz a szerződés alapján megbízva a közbeszerzés lefolytatására. Ez általában a helyi területileg megbízott vízgazdálkodási vállalat szokott lenni, ezt kivitelezi az ősz folyamán, és már az őszi vetések elé, ha így folytatódik a szárazság, akkor ebből a kanálisból már az őszi vetés elé tudnak a termelők locsolni.”

iszaptalanítás
Magyarkanizsa
Szalkai Nemes Valéria

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.