Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

IT központ épül Magyarkanizsán

2022.05.30
16:03
2022.05.30
17:36
Forrás
Pannon RTV
A központ a legmodernebb európai előírásoknak is megfelel majd, és programozóképzéseket tartanak majd benne.

20 millió dináros támogatással épül IT központ Magyarkanizsán. A község az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál pályázott sikeresen. A központ a legmodernebb európai előírásoknak is megfelel majd, és programozóképzéseket tartanak majd benne.

Ivanović Laura, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának koordinátora: "Ez egy nyugati szintű, nagyon modern infrastruktúrát és felszerelést foglal magában, illetve maga a programozó kurzusok amiket ide tervezünk majd, miután elkészült maga az infrastruktúra azok ingyenesek lennének."

Az IT központ nem csak Magyarkanizsán, hanem az ország számos pontján jelen van.

Pannon RTV

Nenad Popović, innovációs és technológia-fejlesztési miniszter: "Egy rendkívüli dolog Magyarkanizsa számára, hogy itt egy gyönyörű helyen, egy kis helyen - van egy mini technológiai park is, a nagy technológiai parkok mellett, amelyek most az egyetemi központokban, Belgrádban, Újvidéken, Nišben, Kargujevacon vannak, fantasztikusak."

Az eseményen részt vett dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője is. Kiemelte, a cél, hogy a fiatalok a legkorszerűbb oktatást kapják.

"Azt gondolom, hogy a IT, a technológia fejlesztés olyan tevékenység amely megfelelő bérezési szintet is jelentenek és ezek a körülmények, amelyek a támogatásnak köszönhetően kialakulnak majd, hozzáfogják a fiatalokat segíteni ahhoz, hogy az elképzeléseiket itt tudják megvalósítani."

Pannon RTV

A megvalósult projekt által pedig a községbeli fiatalok bekapcsolódhatnak az informatika világába és az informatikai munkavállalás területére.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: "Másrészről pedig lehetőséget biztosít technikai és informatikai szempontból egy olyan térség kialakítására, ami a kezdő vállalkozóknak is egy jó táptalaja tud lenni."

A központ kiépítésének és a programozási lehetőségeknek köszönhetően a község fiataljai itt Magyarkanizsán is egy igen színvonalas tudásra tehetnek majd szert.

IT központ
Magyarkanizsa
beruházás

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű