Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Járhatóbbá tették az utakat a Vasutas Helyi Közösségben

2021.12.22
15:43
2021.12.22
16:31
Forrás
Pannon RTV
Több rossz állapotban lévő utcában töltötték fel mart aszfalttal az úttestet az elmúlt időszakban Szabadkán, a Vasutas Helyi Közösségben. Legutóbb a Kosta Trifković utcában történtek munkálatok.

Az útjavításokat mások mellett Kern Imre alpolgármester és Mészáros Klaudió a helyi közösség tanácselnöke tekintette meg. Az ehhez hasonló befektetések egyébként folyamatosak a város kültelepülésein.

Eddig 13 utcában tették járhatóbbá az úttestet a Vasutas Helyi Közösségben. Előtte zúzott követ szórtak a felületre, most pedig mart aszfalttal vonták be. Több utcában nincs csatornahálózat, ezért egyelőre nem lehet leaszfaltozni ezeket a területeket.

Mészáros Klaudió, tanácselnök, Vasutas HK, Szabadka: „Ez ilyen elsősegély. Nagyon szépen köszönöm a városi vezetőségnek, hogy 13 utcát megcsináltak a helyi közösségben. Ez egy nagyon nagy segítség az ünnepek előtt, hogy a polgárok legalább az ünnepek alatt a szeretteikhez szépen el tudnak jutni.”

Ezzel a fejlesztéssel is szeretnék a kültelepüléseken élő lakosok életminőségét javítani - nyilatkozta Kern Imre. Szabadka alpolgármestere hozzátette, idén eddig 15 helyi közösségben végezték el ezeket a javításokat.

„Összesen négy év alatt, miután négy éve folyik ez a program, összesen 11,5 ezer tonna zúzott aszfaltot kaptunk a Szerbia Útjai Közvállalattól. Ez több mint 22 kilométer út javítására volt elegendő. Én azt hiszem, hogy jövőre is folytatjuk, hiszen van igény ezekre a munkálatokra és az úttestek javítására.”

Kern Imre kiemelte, hogy jövőre kezdődik a Tiszta Szerbia elnevezésű program. Ennek keretében Szabadka több mint 20 millió eurót kap az államtól, amelyet 110 kilométer csatornahálózat, valamint két szennyvíztisztító kiépítésére szánnák.

Vasutas Helyi Közösség
mart aszfalt
útjavítási munkálatok
Kern Imre
Mészáros Klaudió

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű