Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Javában zajlik az óvodai iratkozás Magyarkanizsán

2022.05.13
12:02
2022.05.13
16:00
Forrás
Pannon RTV
Május 23-ig az E-Uprava portálon keresztül jelentkezhetnek a szülők. A gyerekek orvosi vizsgálatát augusztus folyamán kell elvégezni.

Az oromhegyesi Pintér Sára kislánya őszre kezdi az ovit. Igaz, még nem óvodaköteles, de jobbnak látják, ha a gyermeküket előbb íratják be. Elsősorban azért, mert én is és a férjem is dolgozunk, és ilyenkor anyósom vigyáz a kislányra, így neki is több szabadideje marad, másrészt pedig elég hiperaktív, eleven kislányunk van és én hiszem azt, hogy hasznára válik az óvoda.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A horgosi Fekete Zsanett kisebb gyermeke napközis, míg a nagyobbik óvodás. Mind a két kislány beiratkozása az E-Uprava portálon keresztül történt, könnyedén és zökkenőmentesen. Mindig a szeptember előtti májusban beregisztráltam őket, ez nem volt nehéz. Beírtam az én adataimat, a gyermekem adatait és ez a rendszer minden papírt lekért és elküldött az óvodának, így nekem semmiért nem kellett szaladgálni.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A községben kötelező azokat a gyerekeket beíratni, akik 2016. március elseje és 2017. február 28-a között születtek. Akik viszont már korábban beiratkoztak az óvodába, ők automatikusan átkerülnek a következő csoportba.

Veselinov Ibolya, igazgató, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa:
Kérem a szülőket, hogy akiknek a gyermeke nem járt még eddig óvodába és most iskola előkészítős lesz, a következő iskolaévben okvetlenül írassák be gyermekeiket. Az újonnan beíratott gyermekeinek most az e-upravan történik elektronikusan az iratkozás, ami ha szülőknek véletlenül nem sikerül, bármikor szívesen itt vagyunk és segítünk.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A beiratkozáskor felmerülő esetleges problémákkal kapcsolatban az érintettek segítséget kérhetnek a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény 024/4874-380-ás telefonszámán is, vagy pedig személyesen a lakóhelyükön található óvodában.

óvoda
Magyarkanizsa
beiratkozás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű