Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Javítások miatt nincs fűtés

2021.10.17
07:44
2021.10.17
07:50
Forrás
Magyar Szó
Nincs fűtési szolgáltatásuk, ezért tiltakozó megmozdulást tartottak szombaton Nagybecskereken a Schulman Rózsa városrész lakosai.

Fűtés nélkül maradtak a lakóházak, az épületek, továbbá egy óvoda és egy általános iskola is. A távhőszolgáltatás azért nem működik, mert a hővezetékeket javítják. A tiltakozók nem értik, ki és miért rendelte el azt, hogy ilyen összetett munkálatokat közvetlenül a fűtési idény előtt kezdjenek meg. A kommunális felügyelőségtől azt kérik, hogy állapítsa meg, vajon a törvényben előírt 21 fokos hőmérséklet biztosított-e a lakásokban. Ez azért fontos, mert ha 21 foknál alacsonyabb a hőmérséklet, fokonként öt százalékkal kötelesek csökkenteni a fűtési számlákat.

Nagybecskerek
Schulman Rózsa városrész
fűtés
tiltakozás
hővezeték

Most

10:21

Túlhíztuk az állatvilágot

Az izraeli Weizmann Tudományos Intézet tudósainak tanulmánya szerint a Föld vadon élő szárazföldi emlőseinek összsúlya ma már kevesebb mint 10%-a a bolygón élő férfiak, nők és gyermekek együttes súlyának.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.