Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Javítások miatt nincs fűtés

2021.10.17
07:44
2021.10.17
07:50
Forrás
Magyar Szó
Nincs fűtési szolgáltatásuk, ezért tiltakozó megmozdulást tartottak szombaton Nagybecskereken a Schulman Rózsa városrész lakosai.

Fűtés nélkül maradtak a lakóházak, az épületek, továbbá egy óvoda és egy általános iskola is. A távhőszolgáltatás azért nem működik, mert a hővezetékeket javítják. A tiltakozók nem értik, ki és miért rendelte el azt, hogy ilyen összetett munkálatokat közvetlenül a fűtési idény előtt kezdjenek meg. A kommunális felügyelőségtől azt kérik, hogy állapítsa meg, vajon a törvényben előírt 21 fokos hőmérséklet biztosított-e a lakásokban. Ez azért fontos, mert ha 21 foknál alacsonyabb a hőmérséklet, fokonként öt százalékkal kötelesek csökkenteni a fűtési számlákat.

Nagybecskerek
Schulman Rózsa városrész
fűtés
tiltakozás
hővezeték

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű