Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Javul a járványhelyzet Szabadkán

2021.12.13
21:29
Forrás
Pannon RTV
Javuló tendencia tapasztalható Szabadkán a koronavírus-járvány szempontjából - nyilatkozta megkeresésünkre dr. Bohucki Nebojsa, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakorvosa.

Szabadkán jelenleg 793, Topolyán 142, Kishegyesen pedig 71 aktív fertőzöttet tartanak számon. Szavai szerint ez azt jelenti, hogy a körzetben kicsivel, de ezer felett alakul az aktív koronavírusos betegek száma. Ugyanakkor november elején csaknem 3000 volt ez a szám, ehhez képest a mostani ezer körüli adat pozitív tendenciát jelent. Dr. Bohucki elmondta, az elmúlt 7-10 napban 20-25 új beteget vesznek nyilvántartásba naponta. Egyes napokon a járvány csúcsán ez bőven 100 felett alakult.

Pannon RTV

Hogy kell-e tartanunk az omikron-variánstól, vége van-e a negyedik hullámnak, és kell-e újabb fellángolástól tartanunk, megtudhatják a Bohucki Nebojsa járványügyi szakorvossal készült interjúból.

Dr. Bohucki Nebojsa
járványhelyzet
koronavírus-járvány

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.