Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Jelentős infrastrukturális befektetések zajlanak Óbecsén és Péterrévén

2019-10-18
15:25
2019-10-18
20:43
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén megkezdték a Zöldfás utca felújítását, de új vizesgócokat kap az egyik iskola és a sportközpont is. Péterrévén utcákat köveznek és a kézilabdapályát újítják fel.

Munkagépek zaja veri fel mostantól a Zöldfás utca Uroš Predić és Jovan Zmaj utcák közötti szakaszát, emiatt ezen a részen három hétig közlekedni sem lehet. A város fő ütőere új utat, gyalogjárdát és parkolóhelyeket kap majd. A Zöldfás utca felújítására a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság 93, az óbecsei önkormányzat 42 millió dinárt költ el. „Közös erővel és beruházásokkal, a tartományi és köztársasági adminisztrációval együttműködve a községi költségvetésben marad pénzünk arra, hogy olyasmire fordítsuk, amire a leginkább szükség mutatkozik” - részletezte a felújítások anyagi hátterét Dragan Tošić polgármester.

Đorđe Milićević tartományi kormányfő-helyettes ma megtekintette az óbecsei munkálatokat, de Péterrévére is ellátogatott, ahol megnézte azokat az utcákat, amelyeket zúzott kővel fognak feltölteni. Tartományi támogatással a péterrévei kézilabdapálya, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola tornaterme és az óbecsei sportközpont vizesgócai is megújulnak. „A három szerződés értéke csaknem 100 ezer euró, tehát közel 12 millió dinárt fordítunk ezeknek a sportlétesítményeknek a felújítására. Emlékeztetnék arra is, hogy a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság másfél évvel ezelőtt a sportközpont tetőszerkezetének a felújítását is támogatta” - emelte ki a látogatásán Đorđe Milićević tartományi kormányfő-helyettes.

Óbecsén a Zöldfás utcát a Jovan Zmaj utcától a Köztársaság utcáig fogják felújítani, ezen a szakaszon új lesz az úttest, a gyalogjárda, a közvilágítás, a kocsibehajtók és a parkolók is.

Óbecse
Zöldfás utca
felújítás
Péterréve
Samu Mihály Általános Iskola
kézilabdapálya
sportközpont

Most

15:41, Frissítve: 16:51

Újabb 704 okostábla a vajdasági iskoláknak

Lezárult a tartományi kormány okostáblát minden iskolába elnevezésű pályázata. Vajdaság-szerte 704 új okostáblát juttattak el az oktatási intézményekbe. Használatukat a báni palotában mutatták be.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.