Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Jelzőlámpával a gyalogosok biztonságáért

2021.04.28
13:41
2021.04.28
16:07
Forrás
Pannon RTV
Villanyrendőröket helyeznek ki Zentán a Gróf Batthyány Lajos és a Dózsa György utcák kereszteződésénél. A regionálisnak számító úton a forgalom miatt, a gyalogosok és a kerékpárosok számára nehézkes volt az úttesten való átkelés.

Közlekedésbiztonsági szempontból elengedhetetlenné vált a villanyrendőrök kihelyezése a Gróf Batthyány Lajos és a Dózsa György utcák kereszteződésénél Zentán. A regionálisnak számító úton zajló forgalom miatt, a gyalogosok és a kerékpárosok számára nehézkes volt az úton való átkelés.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Már kora reggel erőteljes a közúti forgalom Zentán a Gróf Batthyány Lajos utcán. Közlekedésbiztonsági szempontból elengedhetetlenné vált a villanyrendőrök kihelyezése az útkereszteződésben. Bata Andrea hosszabb ideje a sarkon lévő pékség dolgozója. Örül annak, hogy villanyrendőrök kerülnek ki.  Elmondta, hogy az autók és a teherautók gyakran a megengedettnél gyorsabban haladnak ezen a szakaszon, valamint a gyalogátkelőnél is ritkán adnak elsőbbséget a gyalogosoknak.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A közelben lévő Thurzó Lajos Általános Iskolába nap mint nap sok diák érkezik a város felől ezen az útszakaszon keresztül – mondta Tandari Ferenc az intézmény igazgatója. Kiemelte: „Ha az előző éveket nézzük, közlekedésbiztonsági szempontból egyáltalán nem volt megfelelő az átkelés a gyerekek, valamint a személyzet, a dolgozók számára. Természetesen a dolgozók és a gyerekek is a város felől jönnek hozzánk az iskolába.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A 2020-as év őszén a tartományi közlekedési titkárság pályázatot írt ki jelzőlámpák telepítésére. Zenta önkormányzata élt a pályázás lehetőségével. A múlt héten már megkezdődött beruházást hamarosan át is adják – emelte ki Homolya Ákos. Zenta Község Tanácsának városrendezéssel megbízott tagja hozzátette: „A zentai pályázat még 2020 decemberében pozitív elbírálásban részesült a titkárság részéről, ezáltal az önkormányzat 2 millió dinárt nyert a jelzőlámpák kiépítésére és telepítésére. Tavaly decemberben már a szerződést is aláírtuk.”

A tanácstag kiemelte, tervezik továbbá, hogy rövid időn belül a község jelzőlámpáinak működését összehangolják, hiszen a „zöldhullám” által a forgalom folyamatos haladása is a közlekedők biztonságát szolgálja.

Zenta
jelzőlámpa
Tandari Ferenc
Homolya Ákos

Most

18:55, Frissítve: 19:06

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.