Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jobb lesz az ivóvíz Szabadka külső kerületeiben

2019.02.28
22:59
2019.02.28
23:27
A szabadkai II-es vízgyár megépülésével a Szabadka külső kerületeiben élők is számíthatnak az ivóvíz minőségének javulására, illetve a városi vezetékrendszer bővítésére.

A jelenleg üzemelő egyes vízgyár kapacitása 400 liter/másodperc. Ez a mennyiség a város számára elég lenne, de mivel a vizet gyűrűben vezetik és a telep Szabadka északi részén van, ezért szükséges volt egy kettes, kisebb kapacitású ivóvíztelep kiépítése.

Pannon RTV

Sugár György, a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat igazgatója Közügyek című műsorunkban elmondta a jövőben az a terv, hogy a most épülő telepet kibővítsék, így az Palics teljes ivóvíz ellátását biztosítaná.

Sugár György
vízhálózat

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.