Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Jól alakult a költségvetés az első félévben

2022.08.04
14:01
2022.08.04
18:04
Forrás
Pannon RTV
Mélygarázs építésének tervezete, személyi kérdések, költségvetés - ezekről a témákról volt szó a Szabadkai Városi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 35 napirendi pontot vitattak meg a képviselők.
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A képviselők azt is megvitatták, hogy milyen mértékben valósult meg a 2022-re tervezett költségvetés az első félévben. Ennek kapcsán Kern Imre, Szabadka alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy ez sokkal sikeresebb volt, mint a korábbi években. „A költségvetés megvalósulása az első félévben több, mint jó, hiszen 46,5 százalékban valósultak meg a tervezett jövedelmek. Sokkal kisebb mértékben a költségek, csak 42 százalékban. Az előző évekhez képest ez egy rendkívül jó eredmény.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Miroslav Milojević a tervezett költségvetés kapcsán aggodalmának adott hangot. Szabadka Polgári Mozgalmának önkormányzati frakcióvezetője szerint a jelenlegi gazdasági helyzet nehezíti majd annak megvalósítását. „A jövőben nagy gondokra számítunk a költségvetést illetően. Látják, hogy infláció van, és az árak 30-40 százalékkal növekednek. Ez a költségvetés nem tudja fedezni a tervezett beruházásokat, és a szükséges áru beszerzését.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Az ülésen elfogadtak két részletes szabályozási tervmódosítást is, ami Szabadka városközpontjára vonatkozik. Az egyik a korcsolyapálya lefedését, míg a másik egy mélygarázs építését tenné lehetővé. Veljko Vojnić, önkormányzati frakcióvezető, Szerb Haladó Párt: „Ezt a szabadkai lakosokért tesszük, akiknek ügyeket kell intézniük a város központjában. Ez egy régi ötlet, régi szakmai kérés, nem politikai. Most a helyi önkormányzat véleménye alapján meg kell valósítani ezt a projektet. Elkezdődik a megvalósítás, elegendő eszközt kell biztosítani rá, és mindenekelőtt el kell készíteni a műszaki dokumentációt.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A VKT ülésén elfogadták a közvállalatok tavalyi évi működési tervének megvalósulási jelentéseit, valamint jóváhagyták a tavalyi évi nyereségük elosztásáról szóló döntéseket is.

Szabadka
VKT
költségvetés
mélygarázs
korcsolyapálya
Kern Imre
Miroslav Milojević
Veljko Vojnić

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.