Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Jól alakult a költségvetés az első félévben

2022.08.04
14:01
2022.08.04
18:04
Forrás
Pannon RTV
Mélygarázs építésének tervezete, személyi kérdések, költségvetés - ezekről a témákról volt szó a Szabadkai Városi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 35 napirendi pontot vitattak meg a képviselők.

A képviselők azt is megvitatták, hogy milyen mértékben valósult meg a 2022-re tervezett költségvetés az első félévben. Ennek kapcsán Kern Imre, Szabadka alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy ez sokkal sikeresebb volt, mint a korábbi években. „A költségvetés megvalósulása az első félévben több, mint jó, hiszen 46,5 százalékban valósultak meg a tervezett jövedelmek. Sokkal kisebb mértékben a költségek, csak 42 százalékban. Az előző évekhez képest ez egy rendkívül jó eredmény.”

Miroslav Milojević a tervezett költségvetés kapcsán aggodalmának adott hangot. Szabadka Polgári Mozgalmának önkormányzati frakcióvezetője szerint a jelenlegi gazdasági helyzet nehezíti majd annak megvalósítását. „A jövőben nagy gondokra számítunk a költségvetést illetően. Látják, hogy infláció van, és az árak 30-40 százalékkal növekednek. Ez a költségvetés nem tudja fedezni a tervezett beruházásokat, és a szükséges áru beszerzését.”

Az ülésen elfogadtak két részletes szabályozási tervmódosítást is, ami Szabadka városközpontjára vonatkozik. Az egyik a korcsolyapálya lefedését, míg a másik egy mélygarázs építését tenné lehetővé. Veljko Vojnić, önkormányzati frakcióvezető, Szerb Haladó Párt: „Ezt a szabadkai lakosokért tesszük, akiknek ügyeket kell intézniük a város központjában. Ez egy régi ötlet, régi szakmai kérés, nem politikai. Most a helyi önkormányzat véleménye alapján meg kell valósítani ezt a projektet. Elkezdődik a megvalósítás, elegendő eszközt kell biztosítani rá, és mindenekelőtt el kell készíteni a műszaki dokumentációt.”

A VKT ülésén elfogadták a közvállalatok tavalyi évi működési tervének megvalósulási jelentéseit, valamint jóváhagyták a tavalyi évi nyereségük elosztásáról szóló döntéseket is.

Szabadka
VKT
költségvetés
mélygarázs
korcsolyapálya
Kern Imre
Miroslav Milojević
Veljko Vojnić

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű