Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jól halad Topolyán az egykori hotel felújítása

2022.02.22
21:20
2022.02.22
22:19
Forrás
Pannon RTV
Jó ütemben haladnak a topolyai egykori hotel épületének felújítási munkálatai. A környéken elhaladók kívülről szemlélve most még látványos változást nem tapasztalhatnak, hiszen az épület belső terén dolgoznak jelenleg.

A Topolya központjában álló egykori hotel az 50-es években épült. A felújítása igazi kihívás, statikailag is megerősítésre szorul, hogy megfeleljen a modern kori elvárásoknak és biztonsági feltételeknek.

Pannon RTV

A magyar kormány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül 333 millió 400 ezer dinár értékben támogatja az épület felújítását. A pályázat lebonyolítását a topolyai Művelődési Ház végzi. Tavaly szeptemberben kezdődtek meg az épület belső munkálatai, a felesleges falak bontása, tisztítás, nádburkolat eltávolítása.

Pannon RTV

Az épületet csődből vásárolta meg a topolyai önkormányzat, a legfelső emeletet le kellett bontani, majd tetőt húzni az épületre, csak ezután pályázhatott az önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél. Az elnyert összeg még nem fedi az összes költséget.

Pannon RTV

Az épület környékén továbbra is tilos a gyalogosforgalom, és az autóval elhaladóknak is fokozottan oda kell figyelniük, hiszen a munkálatok következtében kockázati tényezők állnak fenn.

Pannon RTV

A felújított épület átadása a jövő év elejére várható a tervek szerint.

Topolya
hotel
felújítás

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű