Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jól működik Magyarkanizsa község gyógyszertár hálózata

2018-09-13
16:42
2018-09-13
20:07
Forrás
Pannon RTV
A csókai Neofarm gyógyszerészeti magáncég október óta sikeresen üzemelteti a bérelt önkormányzati tulajdonban lévő hat gyógyszertárat Magyarkanizsa község településein.

A Magyarkanizsán, Horgoson, Martonoson, Kispiacon, Oromon és Oromhegyesen működő hat gyógyszertárat október óta a csókai Neofarm gyógyszerészeti magáncég üzemelteti.
Körmöczi Edit, gyógyszerész, Magyarkanizsa: „Egyre több beteg tér vissza hozzánk, különösen január óta, amióta elkezdtük a gyógyszerek vénnyel való kiadását. Amint láthatják gyógyszertárunk nagyon szépen ellátott, ami délelőtt nincs, az délután már itt van a gyógyszertár polcain.”

Szerdán a magyarkanizsai önkormányzat, a helyi egészségház, valamint a Neofarm magáncég illetékesei bejárták a község összes gyógyszertárát.
Nebojša Vučković, tulajdonos, Neofarm, Csóka: „Sokat tettünk: új polcokat is felszereltünk, helyet alakítottunk ki az új gyógyszereknek, úgyhogy véleményem szerint a polgárok elégedettek. A gyógyszertárak megteltek gyógyszerekkel, és minden készítmény kapható, a nap bármely szakában, vényre is.”

A Magyarkanizsai Egészségház az elmúlt években jelentős adósságot halmozott fel. Azonban a vezetőség felelősségteljes hozzáállásnak köszönhetően a tartozás összegét 83 millió dinárról sikerült jelentősen csökkenteni.
Gyólai Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Mind az önkormányzat segítségének köszönhetően, mind az Egészségház spórolásának illetve pénzügyi beosztásának köszönhetően ez az adósság 37 millió dinár. Várható, hogy egy másfél éven belül el is fog tűnni.”

A magyarkanizsai önkormányzat feltételeket szabott a veszteséggel működő állami gyógyszertárak bérbeadásakor, amelyeket a Neofarm magáncég sikeresen teljesít.
Nebojša Rakić, polgármester-helyettes, Magyarkanizsa: „Ma körbejártuk a község összes gyógyszertárát. Valóban pazar látvány volt, hogy mindegyik egyformán rendelkezik a szükséges gyógyszerekkel, és hosszú évek után megfelelően felszerelt.”

A magyarkanizsai önkormányzat minden településén sikeresen működnek a gyógyszertárak - állapították meg az illetékesek. Az ott dolgozó gyógyszerészek szerint, az a céljuk, hogy az orvosokkal karöltve biztosítsák a páciensek biztonságos és hatásos ellátását.

Magyarkanizsa
gyógyszertár

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.