Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jótékonysági akció egy állatmenhely megsegítéséért

2020-10-30
10:36
2020-10-30
16:41
Forrás
Pannon RTV
Egy Újvidék közelében lévő állatmenhely megsegítése érdekében tartottak kreatív, jótékonysági jellegű eseményt tegnap a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.

A több évtizede önkéntes alapon működő menhely elsődleges célja a védenceik örökbe adása, valamint az utcára került állatok gondozása. Működése csak úgy maradhat fenn, ha a jószándékú emberek segítenek.

Az eseményen kiállították az újvidéki óvodások és nevelőik által készített kutyaházikókat, valamint általános iskolások rajzait, amelyek az örökbefogadás és az utcán tartózkodó állatokhoz való jó viszonyulás üzeneteit közvetítették.

Veselinović Andrea: "Segíteni akartunk a kutyáknak. Persze most jön a tél, és nem a legjobb, hogy kint maradjanak. Jobb, hogy otthonban legyenek."

Az esemény üzenete az, hogy inkább fogadjunk örökbe kutyákat, a vásárlás helyett, valamint, hogy ne dobjuk ki az állatainkat az utcára.

Andrea Radun, önkéntes: "Mindenki valahogy arra törekszik, hogy a kutyája fajtiszta legyen. Úgy gondolom, hogy sok előítéletünk is van az utcai kutyák és egyéb állatok felé."

Az eseményre kilátogatók megismerkedhettek a menhely védenceivel, valamint önkéntes adománnyal járulhattak hozzá annak további működéséhez.

Emina Durić,önkéntes: "Ily módon nem csak a menhelyeknek, és a menhelyeket tartó embereknek segítünk, hanem segíthetünk például családoknak is, amelyekben vannak fiatalabb vagy idősebb gyerekek, hogy azok a kutyák, és a család is érezzék azt a melegséget és a szeretetet a háziállatok irányába."

Az Újvidék közelében 20 éve működő menhely tulajdonosa két hónapja elhunyt. A 80 kutyáról és 30 macskáról való gondoskodást barátai és családtagjai folytatták. A hosszú távú fenntartáshoz azonban támogatásra van szükség.

Maja Bolehradski, szervező: "A mostani, és az általános tapasztalatom az, hogy mi, Újvidék polgárai, ha egy kicsit összefogunk a különféle képességeinkkel, szakértelemmel, tapasztalattal, akarattal, kívánsággal, sokat segíthetünk az ilyen szervezeteknek. Ez a menhely népszerűsítésének egy formája, és azoké az embereké, akiknek nem volt idejük ezzel foglalkozni. Néhány örökbefogadást már be is jelentettek."

Augusztus óta tíz kutyának és egy macskának sikerült új otthont találni. A menhelyen a kutyák chippel vannak ellátva, sterilizálva vannak, valamint hamarosan újra be lesznek oltva veszettség ellen.

Snežana Zelenika, elnök: "Az állatok minden nap meg vannak etetve, kiszaladják magukat, sétálnak, megtisztítjuk a bokszokat, játszunk velük. Megéreztük a tíz kutyuson, hogy most valamivel kevesebb eledel kell, de a mindennapi fogyasztás 30 kilogramm körül van. 30 kilogramm kutyaeledel, és egy kilogramm a cicáknak, plusz 7-8 konzerv."

Aki szeretne örökbe fogadni kutyát vagy macskát, esetleg segíteni eledellel vagy pénzügyileg, kapcsolatba léphet a menhely fenntartóival a Dobra Nada nevű Facebook-oldalon vagy a 064-1391-330-as mobilszámon. Adományok befizethetők a 160-5800100084915-07-es bankszámlaszámra is.

https://www.facebook.com/Dobra-NadaGood-Hope-105678714213585

jótékonysági akció
állatmenhely

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.