Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jótékonysági főzőversenyt tartottak Szabadkán

2021.10.10
13:03
2021.10.10
16:47
Forrás
Pannon RTV
Kétszáz adag ételt osztottak szét rászoruló családoknak.

Jótékonysági főzőversenyt szerveztek ma a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben lévő parkban. Nyolc főzőcsapat nevezett be, mindenki tetszés szerinti ételt készített, aminek egy részét később mintegy kétszáz rászoruló családnak osztottak szét vasárnapi ebédként, a másik részét pedig értékesítették, a befolyt összegből pedig két kislány gyógykezelését támogatják.

Az idén szabadkai Pro Urbe-díjjal is kitüntetett Naše malo nekom je sve elnevezésű nem formális közösségi csoport következő akciója Dobjunk egy hármast Miláért címmel október 17-én délben lesz, amikor a szabadkai Sportcsarnokban Szerbia kerekesszékes kosárlabda válogatottja két csapatra osztva jótékonysági mérkőzést játszik. A belépőjegy legalább 200 dináros adomány - mondta el a mai főzőverseny szervezője.

Tijana Mijović hozzátette: a ma elkészített bográcsos ételek adagját is legalább 200 dinárért bocsátották áruba, a jövőben pedig szeretnének minél több jótékonysági akciót szervezni.

"A mostani esemény célja, hogy minél több adag ételt főzzünk meg a szociálisan veszélyeztetett polgáraink számára, és emellett még az érdeklődők 12 óra után eljöhettek és megvásárolhattak egy-egy adag készételt. A teljes bevétel a dobozokba kerül, a kis Mila és Leona gyógykezelésére."

főzőverseny
jótákonyság
ételosztás

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.