Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jótékonysági lemezbemutató koncertet tartott Óbecsén a Schola Cantorum

2019-12-16
11:09
2019-12-16
18:08
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei kórus a Szent Család vasárnapján Dévára is ellátogat, és a zene mellett adományokat is visz a Böjte Csaba ferences atya által működtetett gyermekotthonba.

A Voces Saeculares című új lemez dalait szólaltatták meg vasárnap este az óbecsei Nagyboldogasszony-plébániatemplomban a Schola Cantorum kórus énekesei. Az adománygyűjtéssel egybekötött jótékonysági koncert nagy élmény volt a közönségnek.
Papp Mária:
Mindig adakozok, persze ilyenkor még jobban. Ez nagyon szép volt, karácsonyi hangulat, bevezet bennünket az ünnepbe.
Horváth Gabriella tíz éve tagja a kórusnak, amely ezúttal világi dalokat énekelt fel a CD-re. Az az érdekessége, hogy sokszínű, minden alkalomra hallgatható, és úgy gondolom, hogy aki szeretne egy kicsit a zene világába elmerülni, annak nagyon alkalmas lesz ez a CD.

Az eladott CD-kből befolyt bevétel mellett adományokat is gyűjt a kórus. A tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket és tisztítószereket Böjte Csaba ferences atya gyermekotthonába viszik majd.
Stefaniga Ottília, kórusvezető:
Szerintem nagyon sok ember örül annak, hogy adhat. Az adás öröme, a jótékonykodás öröme, hogy másnak örömet szerezzünk, ez jelenti azt hiszem, valamennyiünk számára az igazi lelki örömöt.
Az adományokat hétköznapokon az óbecsei belvárosi plébániahivatalban 9 és 11 óra között lehet átadni december 26-ig. A pénzadományokat és a kórus eladott lemezeiből befolyt pénzt is a gyermekek részére fordítják.

 

Schola Cantorum
kórus
CD
jótékonyság

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.