Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jótékonysági levendula-napok Szabadkán

2018.07.07
15:26
2018.07.07
16:40
Forrás
Pannon RTV
Levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat vásárolhatnak és gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatnak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjába látogatók ma és holnap is.

Levendula bokor díszíti Varga Anna udvarát is. Virágainak gyengéd szépségében és illatában a méhek is örömüket lelik, akárcsak mi, ám a molyok annál kevésbé. Ezért molyirtás céljából neveli a kedves növényt. A rendezvényre elsősorban jótékonykodás céljából látogatott ki unokáival, de a kicsik a kézműves foglalkozásokat, a korongozást is ki szeretnék próbálni.

Varga Anna, látogató, Szabadka: „Tudom, hogy jótékonysági rendezvény. A levendulát sok mindenre használják, így az unokákkal kicsikét kijöttünk szétnézni.”

Pannon RTV

Ötödik alkalommal szerveznek levendulás kézműves vásárt a Vasutastelep üzletközpontjában. A levendulának sokféle felhasználási módját az is bizonyítja, hogy a látogatók levendulával készült gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatnak, valamint szépségápolási szereket is kipróbálhatnak. Az elkelt áru bevételéből a nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek tanszercsomagot vásárolnak, amelyet augusztus utolsó hetében adnak át.

Rózsa Ramóna, a VMSZ Női Fórumának szabadkai vasutastelepi szervezetének elnöke: „Ebben a mai világban egyre több család kerül abba a helyzetbe, hogy nehéz az iskolás gyerekeknek bevásárolniuk a dolgaikat. Nekünk pedig szívügyünk az, mert évről évre rengeteg gyerekprogram, illetve gyerekeket segítő rendezvényünk van, és ezért is van az, hogy már öt éve töretlenül tanszercsomagokat vásárolunk abból a bejövő pénzből.”

Pannon RTV

A Jótékonysági levendulanapokat a VMSZ Női Fórumának szabadkai vasutastelepi tagozata szervezi. Egyre több látogatót vonzanak a kiállítók. Van nemezelő, fazekas, szappankészítő és sok-sok levendula.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „A rendezvény kinőtte magát, ami azt jelenti, hogy fizikailag sajnos nem tud minden kiállítót, kézművest fogadni a szervezés alatt. Ezen gondolkodnia kell a szervezőknek, természetesen az önkormányzat is tesz lépéseket ez irányban.”

Pannon RTV

A finom illathoz kellemes zene is párosul odavarázsolva a francia Provence hangulatát.

Pannon RTV
Szabadka
levendula
Horvát Tímea
Rózsa Ramóna

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.