Ugrás a tartalomra
Pixabay/TheDigitalArtist

Jövőre már nem kapható műanyagzacskó a pancsovai boltokban

2020-09-06
21:07
Forrás
013info, 021.rs
Pancsova város hamarosan arról dönt, hogy kivonják a forgalomból a nejlonzacskókat, helyettük papírzacskókat és többször használható táskákat lehet majd kapni az üzletekben.

Az év végéig korlátozni kell majd a műanyagzacskók használatát, jövőre pedig teljesen kivonják őket a forgalomból.

A bejelentések szerint a kommunális felügyelőség ellenőrzi majd a határozat alkalmazását, és ha szabályszegésen érik tetten a boltosokat, 10 ezertől 60 ezer dináros büntetést róhatnak ki.

Pancsova
műanyagzacskó
tiltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.