Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Oszkár

Jövőre több filmet vetítenek Óbecsén

2019-09-20
13:50
2019-09-23
17:45
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Városi Színház 60 ezer eurónyi támogatásból korszerűsíti vetítési technológiáját. Nem csak élvezhetőbbek lesznek a filmek, de több alkotást is a műsorára tud majd tűzni az intézmény.

Filmplakátok helyett már régóta csak apróhirdetések és gyászjelentések vannak az egykori Kozara mozi falán Óbecsén. Utoljára 2002-ben vetítettek itt filmet. Magyar László, Óbecse: „A mozi kell Becsének, mert mindig volt is. Két mozi volt, most meg egy sincs. Ez nincs rendjén. Nagyobb városokban van, és modern mozi.”

A Városi Színházban 2013 óta vetítenek alkalmanként filmeket. Az intézmény közel 60 ezer eurót költ majd hamarosan új vetítőeszközök beszerzésére. Radoslav Berak, Óbecse: „Örülök annak, ha új felszerelés érkezett, ennek valószínűleg sokan fognak örülni és eljönnek majd új filmeket nézni.”

A közbeszerzési eljárás lezárulása után, várhatóan jövő tavaszra kezdődnek majd a látványosabb vetítések a Városi Színházban. Zdravko Petrović igazgató szerint a digitalizációnak köszönhetően több filmet tűznek majd műsorra: „Ha saját felszerelés van, az elsősorban azt jelenti, hogy jobban válogathatunk az időpontok és a filmek között. Választhatunk majd a 3D-s sikerfilmek közül is, amelyek pénzt hoznak, és mivel nem kell eszközkölcsönzésre költeni, ezt a pénzt további kulturális programokra fordíthatjuk majd.”

Az óbecsei Városi Színház 4 és fél millió dinárt a Szerbiai Filmközpont pályázatán nyert el, de a projektet az óbecsei önkormányzat is támogatta 2,2 millió dinárral.

Óbecse
Városi Színház
vetítés
mozi
film

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.