Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Oszkár

Jövőre több filmet vetítenek Óbecsén

2019-09-20
13:50
2019-09-23
17:45
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Városi Színház 60 ezer eurónyi támogatásból korszerűsíti vetítési technológiáját. Nem csak élvezhetőbbek lesznek a filmek, de több alkotást is a műsorára tud majd tűzni az intézmény.

Filmplakátok helyett már régóta csak apróhirdetések és gyászjelentések vannak az egykori Kozara mozi falán Óbecsén. Utoljára 2002-ben vetítettek itt filmet. Magyar László, Óbecse: „A mozi kell Becsének, mert mindig volt is. Két mozi volt, most meg egy sincs. Ez nincs rendjén. Nagyobb városokban van, és modern mozi.”

A Városi Színházban 2013 óta vetítenek alkalmanként filmeket. Az intézmény közel 60 ezer eurót költ majd hamarosan új vetítőeszközök beszerzésére. Radoslav Berak, Óbecse: „Örülök annak, ha új felszerelés érkezett, ennek valószínűleg sokan fognak örülni és eljönnek majd új filmeket nézni.”

A közbeszerzési eljárás lezárulása után, várhatóan jövő tavaszra kezdődnek majd a látványosabb vetítések a Városi Színházban. Zdravko Petrović igazgató szerint a digitalizációnak köszönhetően több filmet tűznek majd műsorra: „Ha saját felszerelés van, az elsősorban azt jelenti, hogy jobban válogathatunk az időpontok és a filmek között. Választhatunk majd a 3D-s sikerfilmek közül is, amelyek pénzt hoznak, és mivel nem kell eszközkölcsönzésre költeni, ezt a pénzt további kulturális programokra fordíthatjuk majd.”

Az óbecsei Városi Színház 4 és fél millió dinárt a Szerbiai Filmközpont pályázatán nyert el, de a projektet az óbecsei önkormányzat is támogatta 2,2 millió dinárral.

Óbecse
Városi Színház
vetítés
mozi
film

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.