Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Július elsejétől drágulhatnak a buszjegyek Szabadkán

2022.05.18
12:42
2022.05.18
15:47
Forrás
Pannon RTV
A drágulás a Subotica-trans Utasszállító Közvállat városi és peremvárosi járatait is érinti. Az áremelésről szóló javaslatot még el kell fogadnia a szabadkai Városi Képviselő-testületnek. Hivatalosan még nem tették közzé az áremelkedés mértékét.

260 dinár helyett 310. Ennyit kell fizetnie a buszjegyért egy irányba annak, aki a Szabadka-Horgos útvonalon utazik. De a többi helyközi járaton is többet kell fizetni a buszjegyért május elsejétől. Ebben az esetben 18 százalékos átlagemelésről van szó. A városi és peremvárosi járatokon is várható a drágulás, hivatalosan azonban még nem tették közzé, hogy mekkora lesz az emelés.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Nem hivatalos információk szerint mintegy 23 százalékos emelésről lenne szó. Ha ez valóban így lesz, és amennyiben ezt a szabadkai VKT képviselői is megszavazzák, akkor július elsejétől például a városi járatokon a jelenlegi 95 dinár helyett 110 dinárt kell majd fizetniük az utasoknak.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A közvállalat legutóbb 2018-ban emelte jegyárait. Az infláció és az egyéb szükséges költségek fedezése érdekében muszáj drágítani a szolgáltatásaikat – mondta stábunknak Erdődi Csongor, a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat okleveles közlekedési mérnöke.

„A drágítás nem lesz arányos a mostani helyzettel, amit tapasztalhatunk a hétköznapi életben, szóval sokkal enyhébb drágulásról lesz szó. Azért van erre szükség, mert látjuk, hogy drasztikusan megemelkedtek az árak a hétköznapi dolgokra vonatkozóan is. Elkerülhetetlen volt számunkra is a drágítás, hogy valamilyen módon megpróbáljuk enyhíteni a negatív hatásokat az utasszállításban is.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A hónapos jegyek is arányosan többe kerülnek majd, viszont százalékban megmaradnak az eddigi árengedmények - emelték ki az illetékesek. A közvállalat illetékesei felhívják a figyelmet arra, hogy amennyiben elektronikus pénztárcát vásárolunk, vagyis elővételben vásároljuk meg a buszjegyet és nem az autóbuszon a sofőrnél, továbbra is érvényben marad a 30 százalékos kedvezmény. Így talán kevésbé érzik meg az utasok a drágítást.

Szabadka
buszjegy
Subotica-trans Utasszállító Közvállalat

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.