Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kamattámogatásra pályázhatnak Szabadkán a gazdák

2019-03-18
20:38
2019-03-18
20:45
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai önkormányzat meghirdette a mezőgazdasági termelők által igényelt kölcsönök kamattámogatását. A pályázható összeg 500 ezer dinár.

Ezt a támogatást idén már több mint 40 termelő megkapta - nyilatkozta a Pannon Televízió Közügyek című műsorában Osztrognác Simon, Szabadka város mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácstagja. Emellett kitért arra is, hogy az önkormányzat szeretne huzamosabb időre bérbe adni egyes állami földeket, akár 25 évre is. Az önkormányzat egyelőre a Mezőgazdasági Minisztérium jóváhagyására vár.

Osztrogonác Simon, mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácstag, Szabadka: „14 ezer hektár állami földből körülbelül 2 ezer hektár az, amelyet évek hosszú során már nem tudunk bérbe adni. Elsősorban a homokos területekről van szó: Tavankút, Kelebia, Palics, Hajdújáráson keresztül Királyhalomig. Egy-egy területen, tehát a Szabadkától északra eső településeken több száz hektár homokos állami földterület van. Ezekre nagyon gyér, sőt egyáltalán nincs érdeklődés már évek óta.”

Szabadka
Osztrogonác Simon

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.