Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Kamerák figyelik a szabálytalankodókat

2020.12.02
14:30
2020.12.02
21:59
Forrás
Pannon RTV
Aki Szabadka központjában áthalad a piroson, bírságra, büntetőpontokra és a vezetéstől való eltiltásra számíthat.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Saját és mások biztonsága érdekében mindig óvatosan kell vezetni. Szabadka központjában már azért is fontos figyelni, hogy elkerüljük a büntetéséket. Ugyanis néhány napja üzembe helyezték a forgalmat figyelő kamerákat a Makszim Gorkij és a Radić-fivérek utca, illetve a Makszim Gorkij és a Strossmayer utca kereszteződésénél. Ezek elsődleges célja a közlekedés biztonságának növelése és a szabálysértések számának csökkentése.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Aki a lámpa piros jelzésén áthalad, hamarosan várhatja a kihágásról szóló küldeményt, hiszen nemrégiben üzembe helyezték a közlekedést figyelő kamerákat.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabadka egyik legforgalmasabb pontja a Makszim Gorkij és a Strossmayer utcák kereszteződése. A forgalmat figyelő kamerák felszerelése várhatóan lehetővé teszi a biztonságosabb közlekedést. Radoslav Vukelić, közlekedési titkár, Szabadka: „A megfigyelőrendszer magába foglalja a feldolgozott adatok központosítását és automatizálását, illetve a közlekedési kihágások kivizsgálását és postai kézbesítését, amelyeket a megfigyelt területen való áthaladáskor követtek el.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A forgalomfigyelő kamerák jelenleg csak a piros jelzésen való áthaladást rögzítik, de hamarosan várhatóan más kihágásokat is jeleznek majd a hatóságok felé. A piroson való áthajtás komoly büntetést von maga után. Erdődi Csongor, okleveles közlekedési mérnök, Kompas Autóiskola, Szabadka: „A legkevesebb büntetőpont, ami kapható szabálysértés következtében, négy büntetőpont, amely meg tud emelkedni 14 büntetőpontig. Ami a pénzbírságot illeti, ez 30 ezer dinártól indul és 15 nap börtönbüntetéssel jár. Ami az eltiltást illeti a vezetéstől, három hónap a minimális, amelyre megbüntetik a járművezetőt, egészen nyolc hónapig.”

Pannon RTV/Raffai Csaba
Pannon RTV/Raffai Csaba

A forgalomfigyelő kamerák által rögzített szabálysértés automatikusan az országos rendőrségi adatbázisba kerül. A postán érkező küldemény egy idézést is tartalmaz az illetékes kihágási bíróságra.

térfigyelő kamera
kamera
szabálysértés
Szabadka
áthaladás a piroson
bírság
büntetőpont
vezetéstől való eltiltás
Radoslav Vukelić
Erdődi Csongor

Most

09:58, Frissítve: 11:36

Útlezárások több városban és településen

Újabb útlezárás van Szabadkán is, és várható az egész nap folyamán a gazdák elmondása szerint. Amennyiben időközben kedvező döntést hoznak az illetékesek, akkor felhagynak az útlezárással.
09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű