Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Kamerák figyelik a szabálytalankodókat

2020-12-02
14:30
2020-12-02
21:59
Forrás
Pannon RTV
Aki Szabadka központjában áthalad a piroson, bírságra, büntetőpontokra és a vezetéstől való eltiltásra számíthat.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Saját és mások biztonsága érdekében mindig óvatosan kell vezetni. Szabadka központjában már azért is fontos figyelni, hogy elkerüljük a büntetéséket. Ugyanis néhány napja üzembe helyezték a forgalmat figyelő kamerákat a Makszim Gorkij és a Radić-fivérek utca, illetve a Makszim Gorkij és a Strossmayer utca kereszteződésénél. Ezek elsődleges célja a közlekedés biztonságának növelése és a szabálysértések számának csökkentése.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Aki a lámpa piros jelzésén áthalad, hamarosan várhatja a kihágásról szóló küldeményt, hiszen nemrégiben üzembe helyezték a közlekedést figyelő kamerákat.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabadka egyik legforgalmasabb pontja a Makszim Gorkij és a Strossmayer utcák kereszteződése. A forgalmat figyelő kamerák felszerelése várhatóan lehetővé teszi a biztonságosabb közlekedést. Radoslav Vukelić, közlekedési titkár, Szabadka: „A megfigyelőrendszer magába foglalja a feldolgozott adatok központosítását és automatizálását, illetve a közlekedési kihágások kivizsgálását és postai kézbesítését, amelyeket a megfigyelt területen való áthaladáskor követtek el.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A forgalomfigyelő kamerák jelenleg csak a piros jelzésen való áthaladást rögzítik, de hamarosan várhatóan más kihágásokat is jeleznek majd a hatóságok felé. A piroson való áthajtás komoly büntetést von maga után. Erdődi Csongor, okleveles közlekedési mérnök, Kompas Autóiskola, Szabadka: „A legkevesebb büntetőpont, ami kapható szabálysértés következtében, négy büntetőpont, amely meg tud emelkedni 14 büntetőpontig. Ami a pénzbírságot illeti, ez 30 ezer dinártól indul és 15 nap börtönbüntetéssel jár. Ami az eltiltást illeti a vezetéstől, három hónap a minimális, amelyre megbüntetik a járművezetőt, egészen nyolc hónapig.”

Pannon RTV/Raffai Csaba
Pannon RTV/Raffai Csaba

A forgalomfigyelő kamerák által rögzített szabálysértés automatikusan az országos rendőrségi adatbázisba kerül. A postán érkező küldemény egy idézést is tartalmaz az illetékes kihágási bíróságra.

térfigyelő kamera
kamera
szabálysértés
Szabadka
áthaladás a piroson
bírság
büntetőpont
vezetéstől való eltiltás
Radoslav Vukelić
Erdődi Csongor

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű