Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Kamerák figyelik a szabálytalankodókat

2020.12.02
14:30
2020.12.02
21:59
Forrás
Pannon RTV
Aki Szabadka központjában áthalad a piroson, bírságra, büntetőpontokra és a vezetéstől való eltiltásra számíthat.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Saját és mások biztonsága érdekében mindig óvatosan kell vezetni. Szabadka központjában már azért is fontos figyelni, hogy elkerüljük a büntetéséket. Ugyanis néhány napja üzembe helyezték a forgalmat figyelő kamerákat a Makszim Gorkij és a Radić-fivérek utca, illetve a Makszim Gorkij és a Strossmayer utca kereszteződésénél. Ezek elsődleges célja a közlekedés biztonságának növelése és a szabálysértések számának csökkentése.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Aki a lámpa piros jelzésén áthalad, hamarosan várhatja a kihágásról szóló küldeményt, hiszen nemrégiben üzembe helyezték a közlekedést figyelő kamerákat.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabadka egyik legforgalmasabb pontja a Makszim Gorkij és a Strossmayer utcák kereszteződése. A forgalmat figyelő kamerák felszerelése várhatóan lehetővé teszi a biztonságosabb közlekedést. Radoslav Vukelić, közlekedési titkár, Szabadka: „A megfigyelőrendszer magába foglalja a feldolgozott adatok központosítását és automatizálását, illetve a közlekedési kihágások kivizsgálását és postai kézbesítését, amelyeket a megfigyelt területen való áthaladáskor követtek el.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A forgalomfigyelő kamerák jelenleg csak a piros jelzésen való áthaladást rögzítik, de hamarosan várhatóan más kihágásokat is jeleznek majd a hatóságok felé. A piroson való áthajtás komoly büntetést von maga után. Erdődi Csongor, okleveles közlekedési mérnök, Kompas Autóiskola, Szabadka: „A legkevesebb büntetőpont, ami kapható szabálysértés következtében, négy büntetőpont, amely meg tud emelkedni 14 büntetőpontig. Ami a pénzbírságot illeti, ez 30 ezer dinártól indul és 15 nap börtönbüntetéssel jár. Ami az eltiltást illeti a vezetéstől, három hónap a minimális, amelyre megbüntetik a járművezetőt, egészen nyolc hónapig.”

Pannon RTV/Raffai Csaba
Pannon RTV/Raffai Csaba

A forgalomfigyelő kamerák által rögzített szabálysértés automatikusan az országos rendőrségi adatbázisba kerül. A postán érkező küldemény egy idézést is tartalmaz az illetékes kihágási bíróságra.

térfigyelő kamera
kamera
szabálysértés
Szabadka
áthaladás a piroson
bírság
büntetőpont
vezetéstől való eltiltás
Radoslav Vukelić
Erdődi Csongor

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.