Ugrás a tartalomra

Kampány az erőszak ellen

2020.11.26
09:48
2020.11.26
17:02
Forrás
Pannon RTV
Narancssárga fénnyel világítják meg a magyarkanizsai Városházát, miután az önkormányzat is csatlakozott egy, a nőkkel szemben elkövetett erőszak elleni nemzetközi kampányhoz.

A világméretű kampányba több száz ország és csaknem 1700 szervezet kapcsolódott be. A kampány résztvevői egy-egy nevezetesebb épületet világítanak meg narancssárga színnel, hogy felhívják a figyelmet az erőszak ellen.

Bicskei Ibolya, a Községi Tanács szociális védelemmel megbízott tagja, Magyarkanizsa: „A narancssárga szín a nőket és a lányokat szimbolizálja, ezért is választották ezt a színt. Maga az erőszak az önkormányzat részéről teljesen elítélendő, és ezért az önkormányzat megtesz mindent annak érdekében, hogy az emberek bátran forduljanak az önkormányzat felé.”

Magyarkanizsa községben 2006-ban írtak alá egy egyezményt, amiben minden intézmény letette a voksát amellett, hogy többet nem enged az erőszaknak, és határozott lépéseket fog meghatározni annak megállítása érdekében.

Telek Krisztina, igazgató, Szociális Központ, Magyarkanizsa: „Ezt az egyezményt mindenféleképpen támogatta, segítette a 2017 június elsején elfogadott családon belüli erőszakról szóló törvény, amely sokkal nagyobb lehetőséget és hatékonyságot adott a rendőrségnek, az igazságügynek és a szociális hálónak, hogy minden egyes embernek megfelelő bánásmódot adjon erőszak esetén.”

Magyarkanizsa községben évente mintegy 40 esetben intézkednek az illetékesek családon belüli erőszak miatt. A kampány és a kivilágítás egészen december 10-ig, az emberi jogok világnapjáig tart majd.

erőszak
kampány
Magyarkanizsa
narancssárga
Városháza

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.