Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kampány az erőszak ellen

2020.11.26
09:48
2020.11.26
17:02
Forrás
Pannon RTV
Narancssárga fénnyel világítják meg a magyarkanizsai Városházát, miután az önkormányzat is csatlakozott egy, a nőkkel szemben elkövetett erőszak elleni nemzetközi kampányhoz.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A világméretű kampányba több száz ország és csaknem 1700 szervezet kapcsolódott be. A kampány résztvevői egy-egy nevezetesebb épületet világítanak meg narancssárga színnel, hogy felhívják a figyelmet az erőszak ellen.

Bicskei Ibolya, a Községi Tanács szociális védelemmel megbízott tagja, Magyarkanizsa: „A narancssárga szín a nőket és a lányokat szimbolizálja, ezért is választották ezt a színt. Maga az erőszak az önkormányzat részéről teljesen elítélendő, és ezért az önkormányzat megtesz mindent annak érdekében, hogy az emberek bátran forduljanak az önkormányzat felé.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa községben 2006-ban írtak alá egy egyezményt, amiben minden intézmény letette a voksát amellett, hogy többet nem enged az erőszaknak, és határozott lépéseket fog meghatározni annak megállítása érdekében.

Telek Krisztina, igazgató, Szociális Központ, Magyarkanizsa: „Ezt az egyezményt mindenféleképpen támogatta, segítette a 2017 június elsején elfogadott családon belüli erőszakról szóló törvény, amely sokkal nagyobb lehetőséget és hatékonyságot adott a rendőrségnek, az igazságügynek és a szociális hálónak, hogy minden egyes embernek megfelelő bánásmódot adjon erőszak esetén.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa községben évente mintegy 40 esetben intézkednek az illetékesek családon belüli erőszak miatt. A kampány és a kivilágítás egészen december 10-ig, az emberi jogok világnapjáig tart majd.

erőszak
kampány
Magyarkanizsa
narancssárga
Városháza

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.