Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kampány a biztonságos közlekedésért

2021.03.05
15:19
2021.03.05
15:32
Forrás
Pannon RTV
A biztonsági öv helyes használatáról, és a gyermekek szabályszerű utaztatásáról szóló kampány kezdetét jelentették be Szabadkán.

A belügyminisztérium helyi épületében megtartott sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt évben Szabadka város, valamint Topolya, és Kishegyes községek területén valamivel több mint 4000 szabálysértőt büntettek meg a biztonsági öv használatának elmulasztásárért. Aki nem köti be magát, 10 ezer dináros pénzbüntetésre számíthat. A szerbiai Belügyminisztérium és a Közlekedésbiztonsági Ügynökség közös kampánya keretében, március 8-tól, hétfőtől 14-ig egész Szerbia területén fokozottan ellenőrzik a közlekedési szabályok betartását.

Futó Tihomir, közlekedési rendőr, Szabadka: „Azok a személyek, akik a gépjárművön az első ülésen a gyereket az ölben utaztatják és menet közben megállítja a közlekedési rendőrség, abban az esetben 20-tól 40 ezer dináros pénzbüntetésre számíthat. Azonban, ha olyan sofőrről beszélünk, aki a gépjárművet vezeti és az ő ölében van a gyermek, ebben az esetben a sofőrre az egyik legsúlyosabb büntetés róható ki, ami 100 ezer dinártól 120 ezer dinárig terjedhet.”

Szabadka
biztonsági öv
kampány
belügyminisztérium

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.