Ugrás a tartalomra

A Kanizsa Vadászegyesület minden másnap etet (videó)

2017.01.17
15:25
Függetlenül attól, hogy nincs hótakaró a mezőkön, réteken és szántóföldeken, a Kanizsa Vadászegyesület minden másnap elvégzi a vadak etetését
Függetlenül attól, hogy nincs hótakaró a mezőkön, réteken és szántóföldeken, a Kanizsa Vadászegyesület minden másnap elvégzi a vadak etetését.A magyarkanizsai község területén 260 apróvadnak, nyúlnak, fácánnak és 75 nagyvadnak, elsősorban őznek való etetőt látnak el a vadászok. Az egyesület vezetői és tagjai a megfelelő beosztás szerint végzik az etetést. A vadnak egyebek mellett szemes- és szálastakarmány adnak - mondja Kisfügedi József vadőr. „A szálas takarmány az here, a szemes az kukorica, aztán malomipari melléktermékek, koncentrát is az őzeknek külön, hogy a trófea minőségét megjavítsuk. Só is van kirakva, az kötelező is az őzek miatt, hogy az agancs minősége jobb legyen.”A magyarkanizsai községben őzből van a legtöbb, a fácán és a nyúl egy kissé megfogyatkozott, utóbbit már nem is vadásszák, várják, hogy felszaporodjon az állomány, de új vadak is megjelentek a környéken - mondja Dušan Nićiforović fővadász. „Az utóbbi években gyarapodott a vaddisznóállomány. Mostanában 15-20 darabot is kilövünk évente. Itt vannak a magyarkanizsai erdősávban illetve a horgosi nádasokban. Megjelent a sakál is, ami újdonság a vadászterületünkön, az idén már négyet sikerült elejtenünk.”Tisza-parti erdősávban több lest alakítottak ki a vadászok, ahonnan nagy biztonsággal lehet kilőni az éppen csemegéző vaddisznókat.
vadász
etetés
egyesület

Most

09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.

Népszerű