Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Molnár Ádám

Karácsonyi könyvvásár Horgoson

2022.12.15
12:52
2022.12.15
16:11
Forrás
Pannon RTV
Fejlesztő jellegű könyveket, szépirodalmi alkotásokat, kifestőket, de szakácskönyveket is hoztak a vásárra.

Karácsonyi könyvvásárt tartottak Horgoson a József Attila fiókkönyvtár és egy könyvesbolt szervezésében. A vásáron a karácsonyfa alá szánt ajándék könyvet is meg lehetett vásárolni.

A könyvvásáron a gyermekeknek és a felnőtteknek szóló, magyar nyelvű kötetek nagy választékát kínálták, mindenki megtalálhatta a kedvére való kiadványt. Szabó Evelin, a könyvesbolt munkatársa: „Nagyon fontos az utóbbi időben, hogy a gyerekek is megszeressék az olvasást. Ne csak a tv és az internet világában legyenek otthon, hanem a könyvek világában is.”

Nemcsak karácsony előtt, hanem a húsvéti ünnepek előtt is szoktak könyvvásárt szervezni, ezzel is ösztönözve a helyieket az olvasásra. Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Úgy gondolom, fontos, hogy megszólítsunk mindenkit és az olvasásra ösztönözzük. Ennek a legjobb helyszíne a könyvtár, ahová betérnek és a mai napon nem csak könyveket tudnak kölcsönözni, hanem vásárolni is. Ezeket a programokat különböző kézműves foglalkozásokkal és pályázatokkal is népszerűsíteni szoktuk.”

A vásáron megvásárolható könyvek, fejlesztők és kifestők ára 300 és 2000 dinár között mozgott.

Magyarkanizsa
könyvvásár
Szabó Evelin
Sós Nóra

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.