Ugrás a tartalomra

Karácsonyi könyvvásár Horgoson

2022.12.15
12:52
2022.12.15
16:11
Forrás
Pannon RTV
Fejlesztő jellegű könyveket, szépirodalmi alkotásokat, kifestőket, de szakácskönyveket is hoztak a vásárra.

Karácsonyi könyvvásárt tartottak Horgoson a József Attila fiókkönyvtár és egy könyvesbolt szervezésében. A vásáron a karácsonyfa alá szánt ajándék könyvet is meg lehetett vásárolni.

A könyvvásáron a gyermekeknek és a felnőtteknek szóló, magyar nyelvű kötetek nagy választékát kínálták, mindenki megtalálhatta a kedvére való kiadványt. Szabó Evelin, a könyvesbolt munkatársa: „Nagyon fontos az utóbbi időben, hogy a gyerekek is megszeressék az olvasást. Ne csak a tv és az internet világában legyenek otthon, hanem a könyvek világában is.”

Nemcsak karácsony előtt, hanem a húsvéti ünnepek előtt is szoktak könyvvásárt szervezni, ezzel is ösztönözve a helyieket az olvasásra. Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Úgy gondolom, fontos, hogy megszólítsunk mindenkit és az olvasásra ösztönözzük. Ennek a legjobb helyszíne a könyvtár, ahová betérnek és a mai napon nem csak könyveket tudnak kölcsönözni, hanem vásárolni is. Ezeket a programokat különböző kézműves foglalkozásokkal és pályázatokkal is népszerűsíteni szoktuk.”

A vásáron megvásárolható könyvek, fejlesztők és kifestők ára 300 és 2000 dinár között mozgott.

Magyarkanizsa
könyvvásár
Szabó Evelin
Sós Nóra

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.