Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Karácsonyi zenék, díszek, illatok

2022.12.03
11:13
2022.12.03
18:05
Forrás
Pannon RTV
Mindez Magyarkanizsán, a városi téren, ahol péntek délután kezdetét vette a kétnapos adventi vásár. A szervezők gazdag és színes programokkal készültek minden korosztály számára.

Igazi ünnepi hangulat volt tegnap délután Magyarkanizsán. Az adventi vásárra az általános iskolások egy rendhagyó karácsonyi műsorral készültek, amire sokan voltak kíváncsiak. De emellett kézműves kirakodóvásár is várta a látogatókat, ahol megannyi karácsonyi kelléket, dísztárgyat lehetett megvásárolni.

Graovac Gutási Judit, árus:
„- Főleg karácsonyra készültünk manókkal. Újdonság a textilfenyők, angyalkák, inkább most a karácsonyi ünnepekre és az adventre készültünk a dekorációkkal.
- Mi az, amit leginkább keresnek az emberek?
- Változó, de a manó állandó, és mindig azt kérik. Most az angyalkák, ami újabb és szívesen vásárolják az emberek, egy kis kedves apróság, akár ajándéknak, akár otthon díszíteni a lakást.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A vásárt a Mikulás-futás koronázta meg, ahol közel 200 gyerek és felnőtt, többen közülük Mikulásnak öltözve tettek egy kört a fő utcán.

Papp Panka, Györke Szilárd, Magyarkanizsa:
„- Én nagyon jól érzem magam.
- Én meg elvagyok ettől a csodától.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A szervezők igyekezetek minden korosztályt megszólítani programjaikkal, ami sikerült is, hiszen rengeteg ember látogatott ki a térre.

Bodnár Ivett, idegenforgalommal megbízott munkatárs, Magyarkanizsa: „Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatta, hogy a karácsonyi vásár közel a karácsonyi ünnepekhez már túl későnek bizonyul, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább advent első vagy második vasárnapjára szervezzük ezt a rendezvényt, annak apropóján, hogy közösen kezdjük meg a hangolódást a karácsonyi ünnepekre.”

A karácsonyi dallamok sem maradtak ki a programból, a Jazz&Roll Mini ünnepi koncertjének köszönhetően. A délutánt pedig egy tüzes előadás zárta, ugyanis egy tűzzsonglőr produkciója következett. A rendezvény a hétvégén is folytatódik.

karacsonyi díszek
advent
Mikulás
vásár

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.