Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Karanténinfó Magyarkanizsáról

2020-03-27
16:00
2020-03-27
17:46
Bővebb információkat a Magyarkanizsai Egészségháztól kaphatnak a 024/874-213-as telefonszámon.

Azoknak a magyarkanizsai községhez tartozó polgároknak kell karanténba vonulniuk, akik március 6. és 19. között Magyarországról léptek be Szerbia területére magyar személyi igazolvánnyal, vagy magyar útlevéllel, akik a fertőzések gócpontjaiból érkeztek. Nekik a 024/874-213-as telefonszámon kell jelentkezniük. Mindannyian 28 napos karanténról szóló végzésre számíthatnak, a Szerbiába való belépés napjától számítva. Azoknak a polgároknak is számítaniuk kell az illetékes szervek intézkedéseire, akik március 12. után szerb útlevéllel léptek be az országba.

A részletekről Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója nyilatkozott: „Azok az állampolgáraink, akik 6-tól 16-ig lépték át a határt Magyarország területéről, azok lényegtelen, hogy személyivel, vagy útlevéllel lépték át a határt, ők 14 napos házi izolációt kapnak. Ez alól kivétel, ha valaki Spanyolországból, Olaszországból, illetve Kínából, tehát ezekből az országokból jöttek át, már akkor 28 napos házi őrizetre vannak rakva. Kérjük a lakosságot, nyugodtan telefonáljanak be, mert ha 6-tól vagy 16-tól beléptek is, mi kikérdezzük egészségügyileg őket, csak evidentáljuk, nem fognak már házi őrizetet kapni, valószínűleg már le is járt, aki 9-én lépett át a határon, tehát nem fog semmilyen házi izolációt kapni, de 16-a után, aki átlépte a határt, független melyik országból jött, már 28 napos házi izolációt fog kapni.”

karantén
Magyarkanizsa
egészségház
Magyarkanizsai Egészségház
Gyólay Karolina

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.