Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kaszás Károlyt és Tóth Vilmost fogadta Magyarkanizsa polgármestere

2020-02-05
12:39
2020-02-24
16:50
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi év során rangos magyarországi elismerésben részesült Kaszás Károly technológus mérnök és Tóth Vilmos építész.

A Nemzetközi Betonszövetség Magyar Tagozatának és a Magyar Művészeti Akadémia díjazottait szerda délelőtt Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere fogadta.

Kaszás Károly egyedüli vajdasági díjazottként a közelmúltban átvehette a Nemzetközi Betonszövetség Magyar Tagozatának Palotás László-díját. A technológus mérnök nevéhez fűződik egyebek mellett a magyarkanizsai téglagyár úgynevezett porgyárának a kivitelezése is.
„A Palotás László-díj a legmagasabb kitüntetés és elismerés, amelyet azok kaphatnak meg, akik az építőanyag gyártásban dolgoznak, a műépítészetben, építenek és kimagasló eredményt érnek el hosszabb távon. Tulajdonképpen ez egyfajta életműdíj.”

Tóth Vilmost a Magyar Művészeti Akadémia részesítette építészeti díjban december 3-án a Pesti Vigadóban. Az építész volt az első, aki aki külhoni magyarként érdemelte ki ezt a díjat. Nevéhez számos épület fűződik Vajdaságban, például a helyi Művészetek Háza is.
„Az elért eredményekért, a munkásságért ítélik oda. Egy olyan gondolkodásért az építészetben, ami a hagyományokra is és a korszerű, újabb dolgokra is hagyatkozik.”
Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester szerint fontos, hogy az együttműködés továbbra is megmaradjon, mert a két díjazott tudása, tapasztalataik sokat segítenek az önkormányzat munkájában is.
„Egyrészről ugyebár a Vilmos a főépítésze volt az önkormányzatnak, a községnek. Tehát ő hivatalosan is az önkormányzat munkáját segítette az építészet terén. A Károly pedig az egyetemi kapcsolatain keresztül és azon a tudásbázison keresztül, amit ő képvisel, tudta segíteni az építészeti, fejlesztési munkákat, úgy hogy a kapcsolat eddig is megvolt.”
A látogatás alkalmával a polgármester egy-egy Pósa Károly által készített alkotással ajándékozta a díjazottat.

Tóth Vilmos
Kaszás Károly
fogadás
Magyarkanizsa

Most

13:22, Frissítve: 13:35

Maradjunk otthon! Mesél a Pannon!

A karanténban sem maradhatunk mese nélkül. A Szabadkai Gyermekszínház, a Szabadkai Városi Könyvtár és a Pannon Televízió közösen viszi az apróságok otthonaiba a szebbnél szebb történeteket.
12:08

Folyamatos felmelegedés várható

Folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet a hét második felében. Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonlóan száraz, napos időre van kilátás. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 22 fokot.

Népszerű