Ugrás a tartalomra

Kaviccsal leszórt kerülőutat tekintettek meg Szabadkán

2023.09.29
11:45
2023.09.29
16:22
Forrás
Pannon RTV
Közlekedni már lehet rajta, de a jövőben is folynak a munkálatok a Zentai és a Békovai utat összekötő alternatív útvonalon.

Mindez megkönnyítheti majd a palicsi és szentkúti lakosok életét a városi útlezárások idején, ugyanis csak 5 kilométeres távot kell megtenniük, hogy Szabadkára érjenek - mondták el az illetékesek a helyszín megtekintésekor. A kaviccsal leszórt és előkészített utat a jövőben négy méter szélesre szeretnék bővíteni - nyilatkozta Ognjen Golubović, a szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója. A helyszínen elmondták, az út vallásturisztikai szempontból is fontos, mivel a közelben lévő Szentkúthoz is könnyebben eljutnak majd a hívek.

Radoslav Vukelić, kommunálisügyi titkár, Közigazgatási Hivatal, Szabadka: „A projekt megvalósítását az állami utak karbantartója, a Szerbia Útjai Közvállalat hajtja végre. A következő időszakban figyelni kell a közvállalat tájékoztatásait a forgalmi rend esetleges változásaival kapcsolatban. Itt konkrétan leállt a közlekedés szeptember 27-e óta, mindeközben a szentkúti és a Palics ezen részén élő lakosoknak rendelkezésére áll ez az alternatív útvonal.”

kerülőút

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.