Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Kedvezményekkel kompenzálják a szemétdíj emelését Óbecsén

2020-10-26
17:15
Forrás
Pannon RTV
Szeptember elsejétől csaknem 18 százalékkal lett drágább a szemétdíj Óbecse község területén.

A Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. számláin október óta a havi szemétdíj 543,40 dinár. A háztartások költségeinek a csökkentése érdekében a Tiszamente Kft. januártól két kedvezményt is bevezet a lakosság számára.

Fejes Zoltán, a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. Igazgatója: Aki bejelentkezik, hogy elektronikusan, e-mailen keresztül kéri a számlát a 2021-es évtől, az első hat hónapban 10 százalék kedvezményt kap a havi számlára. A másik kedvezmény minden polgárt érint: aki 15-ig befizeti a számláját, 5 százalék kedvezményt kap. A 10 százalékos kedvezmény az első hat hónapra érvényes, az 5 százalék azokra a hónapokra vonatkozik, amikor időben befizetik a számlát. Ha valaki a következő 5 évben időben befizeti a számlát, minden hónapban kap 5 százalék kedvezményt. Ezzel szeretnénk valahogy amortizálni azt, hogy szeptemberben volt valamennyi áremelés. Aki kihasználja ezeket a kedvezményeket, olcsóbb lesz a számlája 2021-ben, mint amennyi volt 2019-ben vagy 2020-ban.

Óbecse
Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft.
szemétdíj
kedvezmény
Fejes Zoltán

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.