Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Kern Imre: Jövő év elejétől megindulhat a vasúti személyforgalom Horgos és Szabadka között

2022.10.05
15:58
2022.10.05
16:53
Forrás
Pannon RTV
Szabadka Város alpolgármestere ma délután megtekintette a palicsi Hegedűs József utcában kialakított vasúti gyalogátkelőt, illetve a felújított királyhalmi vasútállomást.
Pannon RTV/Payeta Maurice

A Horgos-Szabadka vasútvonal felújítása mellett más felújítási munkálatokra is sor került. Ilyen például a palicsi Hegedűs József utcában található gyalogátkelőhely kialakítása. Emellett több olyan utcát is felújítottak Palicson, Hajdújáráson és Királyhalmon, amelyek a rekonstrukciós munkálatok során megrongálódtak.

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere kiemelte: „Ezt az útszakaszt az E5-ös úttól a női strandig, a Hegedűs József utcát. A másik utca, ami Palicson meg lett javítva, a Marka Oresković utca, Hajdújáráson az Omladinska Brigada utca, és Királyhalmon, majd 2 kilométer hosszúságon is felújítottuk az utcát.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A királyhalmi vasútállomás felújítása kapcsán a falu tanácselnöke, Katona Róbert kiemelte, az épület visszakapta méltó külsejét, ami újra Királyhalom ékköveként díszeleg a falu főutcáján. A beruházások a Szabadka-Szeged vasútvonalhoz tartoznak.

„Ami pedig a korszerű és gyors közlekedést illeti, ettől gyorsabb és jobb megoldást gyakorlatilag a falu lakosainak nem lesz, úgy a szegedi, mint a szabadkai irányba való közlekedés szempontjából, hiszen megbízhatóságot, pontosságot és biztonságos közlekedési módot biztosít mindkét irányba.”

Már folynak a tárgyalások a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat és a Szerbiai Vasutak között, hogy az embereknek mindig legyen megfelelő közlekedési eszköze, vagyis vagy vonat vagy busz Szabadka és Horgos között, emelte ki Kern Imre, aki a királyhalmi felújításokat is megtekintette.

„Minden páros órában Szabadkáról indulna a vonat, illetve páratlan órában Horgosról. Ez nagyon jó, ha egyszerű menetrend van, mert a polgárok is tudnak ehhez igazodni. Akkor, amikor vonat szállítja a polgárokat, akkor autóbusz nem fog indulni.”

A személyforgalom Szeged és Szabadka között várhatóan 2023 őszén fog megindulni.

Kern Imre
Szabadka-Szeged vasútvonal
Szabadka
Katona Róbert
Palics
Királyhalaom

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.