Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Készülnek a fűtési szezonra a Szabadkai Távfűtőműveknél

2019-08-24
07:06
2019-08-24
16:21
Forrás
Pannon RTV
Szeptember közepén kezdik a hálózat hideg, funkcionális próbáját, ezért arra kérik a felhasználókat, amennyiben javításokat végeznek az otthoni fűtési rendszeren, azt fejezzék be szeptemberig.

Főleg a lakótömbök lakói melegszenek télen távfűtéssel. Stojakov Ljubomir a Szegedi úton lakik, nála egyébként minden készen áll a fűtéshez. Stábunktól hallott a szolgáltató felhívásáról a próbaüzem indításáról: „Nem, egyáltalán nem hallottam. Ez az első alkalom, önök tájékoztattak róla most. Nem követem a hivatalos városi közleményeket.”

A Szabadkai Távfűtőműveknél még májusban kezdték el az évi karbantartási munkálatokat az üzemi berendezéseken, az elosztóhálózaton és az alállomásokon. Egyebek mellett mintegy 200 kalorimétert kalibráltak, állítottak be, amelyek az elhasznált hőenergia mérésére szolgálnak.

Az illetékesek arra kérik most a felhasználókat, álljanak készen a rendszer hideg próbájára augusztus végéig: „Ivana Pavlović, technológiai-logisztikai főmérnök, Szabadkai Távfűtőművek: „Arra kérjük az embereket, mivel a benti fűtési felszerelés a felhasználók tulajdona, az ő kötelességük, hogy ezeket karbantartsák, ezért augusztus végéig fejezzék be az esetleges javításokat. Ezután pedig, ha munkálatok voltak az épületben, és ki volt ürítve a rendszer, ügyeljenek a hálózat vízzel történő feltöltésénél, ha véletlenül csöpögés, szivárgás van, hogy elkerüljék a károkat.”

Szeptember 15-től kezdi a tesztelést a Távfűtőművek, mert októberre üzemkésznek kell lenniük. Az indulás október 15-e körül várható vagy előbb, amennyiben 3 napig egymás után este 9-kor 12 fok alatt lesz a levegő hőmérséklete. A rendszernek egyébként több mint 10 ezer felhasználója van a város területén.

Szabadkai Távfűtőművek
fűtés
karbantatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:31, Frissítve: 10:41

Farsangi Népzenei Találkozó Topolyán

A jellegzetes tájnyelvi, illetve a szellemi örökség bemutatásán volt a hangsúly a II. Farsangi Népzenei Találkozón, amit vasárnap este a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban tartottak.
06:49, Frissítve: 06:55

Újabb óvintézkedéseket vezettek be Hupejben

Az 58 milliós tartomány lakói nem hagyhatják el a lakóhelyükül szolgáló városi lakónegyedeket vagy falvakat, és oda is csak a legszükségesebb esetben engednek be külső személyt vagy járművet.

Népszerű