Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Készülnek a szezonra a Tisza-parton

2019-04-01
17:06
2019-04-01
17:24
Forrás
Pannon RTV
A tavaszi, nyári szezonra készülnek már Magyarkanizsán a Tisza-parton.

A folyó menti üdülő helyiségek az ígéretek szerint a május elsejei ünnepekre már felújított, barátságos környezetben várják majd a pihenni vágyókat.

Gőzerővel folynak az előkészületek és a takarítási munkálatok a tavaszi szezon előtt a magyarkanizsai Tisza-parton. Jelenleg a folyóban sodródó és a part melletti fák kihalászása és eltakarítása zajlik, emellett a helyi közösség jóvoltából a kemping részleg felújítására is készülnek még a májusi elsejei ünnepek előtt.

Lackó Róbert, tanácselnök, Magyarkanizsa HK: „Nagyon sok mindent terveztünk az az igazság, én nagyon remélem, hogy a java része ennek meg is valósul, mint azt látják már a lakosok a bejáratot már javítjuk, a járdákat, új épületek is épülnek már lent. Szeretnénk egy 20 köbméter földdel feltölteni a lyukas részt a kempingben, új kerítést kap helyet a bejáratnál, biciklitartókat láttunk előre, hiszen ez mindig probléma volt a Tisza-parton.”

Az illetékesek új padokat szeretnének kihelyezni, és egy hűvös strand kialakítását is tervezik a következő hónapokban. A Tisza-parton a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat a medence környékének karbantartási munkálatait végzi.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A strand, a strand-medence és környékének a rendbetétele lesz a következő lépés, ahol már a majálisozóknak, a strand használóinak készítjük elő a területet. Itt többek között fűnyírásról, tereprendezésről és takarításról van szó.”

A munkálatokat menetét az előrejelzések szerint a Tisza sem fogja zavarni, ugyanis áradástól eső hiányában nem kell tartani.

Apró István, tereptechnikus, DTD Vízgazdálkodási Vállalat, Zenta: „A zentai vízmérce szerint az állás az 292 centiméter volt, ami azt jelenti, hogy egy évvel ezelőtt 511 centi volt, tehát több mint 2 méterrel magasabb volt a vízállás ugyanezen a napon, tehát ez egy átlagos vízállás, apadási tendencia van most a Tiszán, ami azt jelenti, hogy a hét végéig, vasárnapig még egy 20-30 centimétert apadni fog és akkor el fogjuk érni a nyári szintet, ami az a 260-270 centiméter.”

A szakember hozzátette, hogy a Tisza vízgyűjtő területén már elolvadt a hó, így áradásra csak extrém esős időjárás esetén kell csak számítani.

Magyarkanizsa
Lackó Róbert
Tisza
Komunalac

Most

22:43, Frissítve: 22:48

Ezüstérmes a kardozó Szatmári András

A budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság csütörtöki fináléjában a dél-koreai Oh Szang Uk 15-12-re győzött, ezzel övé lett az aranyérem.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.