Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Készülnek a szezonra a Tisza-parton

2019-04-01
17:06
2019-04-01
17:24
Forrás
Pannon RTV
A tavaszi, nyári szezonra készülnek már Magyarkanizsán a Tisza-parton.

A folyó menti üdülő helyiségek az ígéretek szerint a május elsejei ünnepekre már felújított, barátságos környezetben várják majd a pihenni vágyókat.

Gőzerővel folynak az előkészületek és a takarítási munkálatok a tavaszi szezon előtt a magyarkanizsai Tisza-parton. Jelenleg a folyóban sodródó és a part melletti fák kihalászása és eltakarítása zajlik, emellett a helyi közösség jóvoltából a kemping részleg felújítására is készülnek még a májusi elsejei ünnepek előtt.

Lackó Róbert, tanácselnök, Magyarkanizsa HK: „Nagyon sok mindent terveztünk az az igazság, én nagyon remélem, hogy a java része ennek meg is valósul, mint azt látják már a lakosok a bejáratot már javítjuk, a járdákat, új épületek is épülnek már lent. Szeretnénk egy 20 köbméter földdel feltölteni a lyukas részt a kempingben, új kerítést kap helyet a bejáratnál, biciklitartókat láttunk előre, hiszen ez mindig probléma volt a Tisza-parton.”

Az illetékesek új padokat szeretnének kihelyezni, és egy hűvös strand kialakítását is tervezik a következő hónapokban. A Tisza-parton a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat a medence környékének karbantartási munkálatait végzi.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A strand, a strand-medence és környékének a rendbetétele lesz a következő lépés, ahol már a majálisozóknak, a strand használóinak készítjük elő a területet. Itt többek között fűnyírásról, tereprendezésről és takarításról van szó.”

A munkálatokat menetét az előrejelzések szerint a Tisza sem fogja zavarni, ugyanis áradástól eső hiányában nem kell tartani.

Apró István, tereptechnikus, DTD Vízgazdálkodási Vállalat, Zenta: „A zentai vízmérce szerint az állás az 292 centiméter volt, ami azt jelenti, hogy egy évvel ezelőtt 511 centi volt, tehát több mint 2 méterrel magasabb volt a vízállás ugyanezen a napon, tehát ez egy átlagos vízállás, apadási tendencia van most a Tiszán, ami azt jelenti, hogy a hét végéig, vasárnapig még egy 20-30 centimétert apadni fog és akkor el fogjuk érni a nyári szintet, ami az a 260-270 centiméter.”

A szakember hozzátette, hogy a Tisza vízgyűjtő területén már elolvadt a hó, így áradásra csak extrém esős időjárás esetén kell csak számítani.

Magyarkanizsa
Lackó Róbert
Tisza
Komunalac

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.