Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Dragan Miljanić

Két éven belül tiszta vizet önthetnek a pohárba Temerin község lakosai

2022.11.22
20:09
2022.11.22
20:52
Forrás
Pannon RTV
A beruházás a tartományi kormány támogatásával valósul meg.

Aláírták a vízgyár felépítésének finanszírozására vonatkozó szerződést Temerinben. Az eseményen Mladen Zec polgármester és Miloš Maletić, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója vett részt.

Számos vajdasági település küzd az egészséges ivóvíz hiányával, köztük Temerin is. Most megkezdődik egy új víztisztító gyár felépítése a község területén, amely Temerin és a környékbeli települések vízproblémájának megoldásában kulcsfontosságú szerepet tölt majd be.

Mladen Zec, polgármester, Temerin: „A vízgyárat a mostani kúttelepen, Stari Đurđevón fogják elhelyezni, és a gyárat 3 költségvetési, illetve két naptári év alatt fogják megépíteni. Tehát remélem, hogy a polgárainknak mondjuk két éven belül egészséges ivóvizük lesz. És mondhatom, hogy ilyen nagyszabású befektetésre a temerini polgárok valószínűleg nem is emlékeznek. Ez a legnagyobb befektetés a községben az elmúlt 100 évben.”

Pannon RTV / Dragan Miljanić

A beruházás összértéke 1 milliárd 600 millió dinár, ami a temerini község több mint 2 éves költségvetését teszi neki.

Miloš Maletić, igazgató, Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság: „Nyilvánvaló, hogy Temerin önkormányzata nem tudná finanszírozni ezt a projektet, ezért a teljes köszönet a Mirović elnök vezette tartományi kormánynak szól. Felismerték ennek a projektnek a fontosságát és szükségességét, valamint remélem, hogy a lakosok is meggyőződnek majd róla, hogy mennyi előnye van egy ilyen létesítménynek.”

Pannon RTV / Dragan Miljanić

A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója hozzátette, a lehetőségekhez mérten részt vesznek az önkormányzat további terveinek megvalósításában is, hiszen a kormány célja, hogy minden helyi közösség jobb vízellátással, csatornával és infrastruktúrával rendelkezzen.

Temerin
vízgyár
Mladen Zec
Miloš Maletić

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.